Goedkope vlucht Kreta

Zo boek je een goedkope vakantie naar Kreta

Kreta, het land met witte stranden, waar het bijna iedere zomerdag rond de dertig graden is. Of je jong bent (wat dacht je van Chersonissos?!) of oud (de binnenlanden zijn prachtig bergachtig); Kreta heeft ingrediënten voor een ideale vakantie. Hoe zorg je er voor dat de vakantie in Kreta goedkoop blijft? In dit artikel lees je hoe je goedkope tickets boekt, waardoor het voor jou ook financieel leuk blijft!

Een goedkope vakantie begint bij goedkope vliegtickets

Allereerst is het beter om flink vooruit te plannen. Probeer hierin een flexibel moment te vinden waarop je op vakantie zou kunnen. Kies bijvoorbeeld niet voor de grote vakantie, maar ga een aantal weken voor de herfstvakantie naar Kreta. Dan is het vaak ook lekker weer! Boek ook voor een doordeweekse vlucht. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn de goedkoopste dagen voor vertrek, terwijl zondag, dinsdag en woensdag beter zijn voor de terugvlucht.

Gebruik verder de juiste vliegwebsites om goede tickets te scoren. Heb je wel eens gehoord van Google flights en ITA Matrix tool? Dit is een programma dat vaak door reisorganisaties is gebruikt. Met deze tool filter je in welke regio je wilt vertrekken en aankomen. Deze tool is puur bedoeld ter indicatie. Je kan hier dus geen tickets op boeken. Google Flights maakt gebruik van dezelfde data als ITA, maar verwijst wel door naar de betreffende luchtvaartmaatschappij. Zo vind je naar een paar kliks de goedkoopste vliegtickets.

Probeer zo flexibel mogelijk te blijven. Wellicht is er een alternatieve route om naar Kreta te komen. Woon je aan de grens? Kijk bijvoorbeeld of je via Weeze Airport, Dusseldorf of Brussel op Kreta komt. In de andere gevallen is het slim om via Eindhoven te gaan.

Goedkope reis naar Kreta

Zo ben je zo min mogelijk kwijt voor je parkeertarief kwijt

Eerder hadden we het er al over dat vliegen in de buurlanden vaak wat goedkoper is. Ook de tarieven voor lang parkeren bij Dusseldorf vliegveld zijn goedkoop. Voor de meeste luchthavens is het voordelig om de parkeerkaart online te boeken. Dit kan zomaar vijftien euro schelen voor drie dagen!

Het parkeertarief is ook hier weer gebonden aan het moment waarop je vertrekt. Het moment waarop je reist bepaalt niet alleen de hoogte van je vliegticket, maar ook de prijs voor het parkeren.

Tot slot is het slim om goede deals in de gaten te houden. Op internet vind je een hoop vergelijkingssites die, na het invullen van de data, je de goedkoopste parkeertarieven laten zien. 

Voor je vakantie naar Kreta hoef je voor een enkele vlucht niet meer dan 400 euro kwijt te zijn als je vanuit Dusseldorf vertrekt. Wanneer je tevens lang wilt parkeren bij Dusseldorf vliegveld ben je in de meeste gevallen minder dan 10 euro kwijt. 

Flottielje zeilen in Griekenland

Een andere manier om je vakantie goedkoop door te brengen is door een flottielje te zeilen in Griekenland. Je kunt daarmee verschillende plekken langs Kreta ontdekken, maar dat niet alleen. Je kunt namelijk ook nog veel meer van Griekenland zelf ontdekken op deze manier. Een prachtige manier dus om je vakantie door te brengen en daarnaast nog voordelig ook! Kijk hier voor de mogelijkheden van een flottielje in Griekenland te zeilen via Tubber.

Tot slot: Be like a local

Wil je echt weinig uitgeven? Kies dan niet voor de hotspots op Kreta. Ga eerder naar de restaurants ver van de toeristische trekpleisters. Natuurlijk zijn websites als AirBNB en Coachsurfing super handig om een leuk verblijf te vinden voor weinig geld. De echte locals geven je de leukste tips over Kreta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *