Elafonisi beach header

Elafonisi

Het Griekse eiland Kreta is een zeer geliefde plek voor het vieren van een vakantie. Als je dit eiland bezoekt en op zoek bent naar een strand om de dag door te brengen dan is het zeker aan te raden om het strand van Elafonisi Kreta te bezoeken. Dit strand mag wel gerekend worden tot één van de mooiste stranden van het eiland. Elafonisi Beach is te bereiken met de auto, met de bus of per scooter en ligt op ongeveer 75 kilometer van de stad Chania. Het is ook mogelijk om het strand van Elafonisi Kreta met de boot. Bekijk hier een overzicht van alle stranden Kreta.

Het strand en de zee

Elafonisi stranden op Kreta

Het strand van Elafonisi bestaat uit zeer wit zand dat overloopt in helderblauw zeewater. Als je met kinderen op pad gaat dan is Elafonisi Kreta een zeer geschikte plek om te bezoeken. Het water is niet heel diep zodat je goed toezicht kunt houden. De omgeving van dit strand en de zee doen tropisch aan. Als je van snorkelen houdt dan is de zee hier ook zeer geschikt voor. Dit komt onder andere vanwege het heldere zeewater. Ook voor liefhebbers van watersport zoals windsurfen of kite surfen is Elafonisi Beach zeer gelieft. Vlakbij het strand ligt een klein eilandje met eet daarop een kerkje en een vuurtoren.

Uitzicht op strand van Elafonissi
Uitzicht op Elafonissi strand

Wat is er te doen

Natuurlijk is een bezoek aan Elafonisi de moeite waard als je naar een mooi strand wilt met een azuur blauwe zee. Naast genieten van het strand en de zee kun je ook in de omgeving en langs het water van het strand van Elafonisi genoeg doen. Zo is de omgeving en de natuur zeer geschikt voor het maken van een lange wandeling. Als je weer terug bent bij het strand van Elafonisi dan kun je daar terecht voor een lekkere frisse duik en genieten van de prachtige omgeving.

Elafonisi beach uitzicht van bovenaf
Elafonisi beach van bovenaf

Bereiken van Elafonisi

Als je het strand van Elafonisi Kreta met de auto wilt bezoeken dan is het vanaf Chania stad ongeveer 73 kilometer rijden. Houdt er rekening mee dat het op de wegen van en naar het strand van Elafonisi Beach zeer druk kan zijn. Omdat deze wegen smal zijn en slecht worden onderhouden is het dan ook aan te raden om rustig te rijden. Het is ook mogelijk om deze tocht vanaf Chania stad te maken met de bus. Deze bus brengt je tot aan het strand van Elafonisi dus het is niet nodig om de auto te parkeren.

Stranden van Kreta: Elafonisi

Faciliteiten

Ligbedden en parasols op Elafonssi beach
Ligbedden en parasols op Elafonssi beach

Als je Elafonisi Kreta met de auto bezoekt dan is het mogelijk om deze vlakbij het strand te parkeren. Het is wel aan te raden om vroeg in de ochtend te komen zodat je verzekerd bent van een plek in de buurt van het strand. Op het strand zelf kun je verschillende zaken huren zoals ligbedden, parasols en andere faciliteiten. Ook zijn er verschillende zaakjes waar je terecht kunt voor een hapje of een drankje. Als je geen gebruik maakt van een ligbed dan is het aan te raden om zelf een handdoek mee te nemen.

Elafonisi Griekenland