Agia Galini header

Agia Galini

Agia Galini is een dropje op Kreta dat is gelegen aan de zuidkust van het eiland. De meeste dorpen en badplaatsen op het eiland liggen aan de noordkust, maar wanneer je een rondreisje over Kreta maakt met de huurauto dan is Agia Galini een bestemming die je zeker niet moet overslaan.

Tips & informatie om je vakantie Kreta Griekenland te boeken

Complete vakanties direct boeken:

TUI
Sunweb
Prijsvrij
GOGO

Griekenland specialisten, accommodaties, autovakanties en meer:

Ross Holidays
Eilandhoppen op Maat
Eliza was here
KRAS

Goedkope vliegtickets naar Kreta boeken via:

WTC
Skyscanner
Vliegtickets
Vliegwinkel

Agia Galini is niet alleen een bestemming om te bezoeken tijdens een trip over het eiland, maar je kunt er ook prima verblijven tijdens je vakantie. Het is echter geen bestemming die te vergelijken is met andere feestbestemmingen op het eiland, zoals Chersonissos of Malia. Agia Galini is een rustige plaats met typerende Griekse kenmerken.

Vakantie naar Agia Galini op Kreta

Wat je moet weten over Agia Galini

Oorspronkelijk is deze bestemming een vissersdorp. Vandaag de dag is de visvangst niet meer de belangrijkste bron van inkomsten, maar zorgt het toerisme voor het meeste geld dat in de plaats rondgaat. In de plaats zie je veel typerende Griekse witte huisjes die tegen de berg op zijn gebouwd. Ook is er een mooie haven die te voet goed te bereiken is vanaf het centrum. De bouwstijl en de sfeer die het uitstraalt zorgen voor een prettig gevoel tijdens een bezoek aan deze bestemming. Niet voor niets zijn er veel terugkerende toeristen nadat ze deze bestemming eens hebben bezocht. Daarom kan deze plaats zeker worden gerekend onder de leukste bestemmingen van het eiland.

Bij de plaats is uiteraard ook een mooi strand te vinden. Vanuit het centrum ben je met enkele minuten wandelen al bij het strand waar je op je gemak kunt genieten van de vakantie. Het strand van Agia Galini is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. De wandeling naar het strand is een ervaring op zich. Om bij het strand te komen wandel je langs de haven waar je allerlei restaurants, barretjes en meer tegenkomt. Ongetwijfeld dat je langs deze wandelroute mooie foto’s kunt schieten. Alle restaurants en de bars die je hier tegenkomt is een plek waar je ongetwijfeld veel tijd door zult brengen tijdens je vakantie. Op deze plek hangt namelijk altijd wel een goede sfeer. Agia Galini kent een sfeervol en gezellig uitgaansleven.

Agio Galini strand
Uitzicht op het strand van Agia Galini

Naast het mooie strand, het gezellige uitgaansleven en de goede restaurants ben je als toerist in deze badplaats ook voorzien van alle overige voorzieningen die je nodig hebt. Zo zijn er voldoende winkels, waaronder supermarkten, een bakker, een slager en is er een apotheek aanwezig. Ook is er een huisartsenpost, mocht er iets vervelends aan de hand zijn. Tot slot is er een postkantoor om de vakantiekaarten naar huis te sturen.

Kreta Agia Galini

Wat te doen in Agia Galini?

Hiervoor hebben we de meeste activiteiten al benoemd die er in Agia Galini zijn te doen. Hieronder hebben we nog een klein overzicht gemaakt met leuke activiteiten en uitstapjes.

  • In Agia Galini zijn bedrijven aanwezig die auto’s verhuren. Door de centrale ligging is deze plaats erg geschikt om trips en uitstapjes te maken over het eiland. Enkele populaire bestemmingen om te bezoeken zijn de stad Rethymnon of het dorpje Matala. In de stad Rethymnon kun je uitstekend een dagje winkelen. Matala is een leuke badplaats om lekker aan het strand te liggen. Richting het westen van de kust kun je het dorpje Preveli bezoeken dat ook beschikt over een palmenbos.
Preveli op Kreta
Preveli
  • Vanuit de haven van Agia Galini gaan er dagelijks leuke boottochtjes. Bekijk het aanbod aan verschillende tochtjes en kies een leuke uit!
  • Geniet van de terrasjes en gezelligheid in de plaats zelf!
  • Bezoek de ruïne van de oude tempel van Artemis die aan het strand te vinden is.
Artemis tempel op Agia Galini
Artemis tempel
  • Wandel de badplaats zelf door. Het rustgevende en sfeervolle gevoel dat je ervan krijgt zorgt ervoor dat je je in Agia Galini helemaal thuis voelt. Tijdens een wandeling zie je de vele winkeltjes, bars en terrasjes. Tussen het centrum en de haven lopen veel smalle steegjes waar je het meeste tegenkomt tijdens een wandeling.

Wil je een route uitstippelen hoe je van Agia Galini andere plekken op Kreta bezoekt? Hieronder hebben we een kaart geplaatst waarmee je direct je vakantie kunt plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *