Vai beach header

Vai

Vai is een plaats gelegen in het oosten van Kreta. Veel toeristen die Kreta bezoeken en een rondreis over het eiland maken die brengen ook een bezoek aan Vai. Waar de plaats het meest bekend om staat dat is het schitterende beschermde palmenbos en het strand. Het strand, oftewel Vai beach staat bekend als een van de mooiste stranden van heel Kreta. Het palmenbos is erg oud en in het bos zijn nog overblijfselen terug te zien uit de Minoïsche tijd.

Het drukbezochte Vai beach
Vai beach

Over Vai

Het palmenbos en het strand zorgen ervoor dat er jaarlijks veel toeristen naar Vai komen. De meeste mensen verkennen Kreta met een eigen huurauto. Via de plaatsen Agios Nikolaos en Sitia kun je de plaats Vai bereiken. Het ligt op een afstand van circa 25 kilometer van Sigia vandaan. Indien je vanaf het zuiden komt dan bereik je de plaats via Ierapetra. Bij het strand is een parkeergebied te vinden waar je de auto kunt laten staan. Vanaf hier wandel je het strand over of naar het palmenbos.

Het bijzondere palmenbos waar de plaats bekend om staat is sinds 1973 beschermd gebied en bestaat in totaal uit 20 hectare. De bossen bestaan uit dadenpalmen en de geschiedenis gaat ver terug naar de tijd dat soldaten uit Egypte hier dadels aten. De reden waarom de palmen hier erg goed kunnen groeien komt door het droge klimaat met veel grondwater.

Palmbomen aan de kust van Vai
Palmbomen aan de kust van Vai

Vai Beach

Wanneer je op het strand gaat zonnen dan geniet je ondertussen van het schitterende uitzicht op het achtergelegen palmenbos. Ook zijn er rotsen te vinden wanneer je het strand verder afloopt. Dit is een goede locatie om het strand en het palmenbos op de foto te zetten. Het strand zelf is goed georganiseerd en wordt schoon gehouden, zodat je er op je gemakje kunt genieten van de welverdiende vakantie. Gedurende het hoogseizoen kan het er echter erg druk zijn met toeristen die ook op zoek zijn naar dit schitterende strand om te genieten van het klimaat.

Vai beach op Kreta
Uitzicht over Vai beach op Kreta

Naast het relaxen op het strand zijn er ook mogelijkheden om actiever te zijn. Aan het strand kun je namelijk ook aan verschillende watersporten doen, zoals een jetski huren of waterskiën achter een speedboot. Ben je op vakantie met de kinderen? Dan is het een aanrader om samen met het gezin een waterfiets te huren. Tot slot kun je in Vai ook gaan duiken of snorkelen. Het heldere water en de mooie onderwaterwereld zorgen voor een geweldige ervaring.

Vai Kreta

Ben jij op Kreta en wil je ook een bezoek brengen aan Vai? Hieronder hebben we een kaart geplaatst waar je Vai op kunt zien op Kreta: