Agios Nikolaos header

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een echte gezellige vakantiebestemming op Kreta. De bestemming is gelegen in het noordoosten van het eiland aan het schitterende Voulismenimeer. Dit is het binnenmeer en het zorgt voor een fraaie ligging van de badplaats. Daarnaast is Agios Nikolaos ook op meerdere heuvels gebouwd. Op deze pagina wordt meer informatie gegeven over de vakantiebestemming Agios Nikolaos.

Tips & informatie om je vakantie Kreta Griekenland te boeken

Complete vakanties direct boeken:

TUI
Sunweb
Prijsvrij
GOGO

Griekenland specialisten, accommodaties, autovakanties en meer:

Ross Holidays
Eilandhoppen op Maat
Eliza was here
KRAS

Goedkope vliegtickets naar Kreta boeken via:

WTC
Skyscanner
Vliegtickets
Vliegwinkel
Voulismenimeer gelegen voor Agios Nikolaos
Voulismenimeer

Over Agios Nikolaos

Agios Nikolaos telt zelf circa 10.000 inwoners. Daarmee is het geen grote stad, maar gedurende de zomer wordt het er een stuk drukker door al het toerisme dat de bestemming bezoekt. Oorspronkelijk was Agios Nikolaos een havenstad. Tegenwoordig draait het er voornamelijk om het toerisme. In de haven kun je namelijk ook veel verschillende boottochten boeken. Zo zijn er o.a. boten te vinden naar andere Griekse eilanden.

De bestemming is echter niet te vergelijken met Chersonissos of Malia. In Agios Nikolaos is het een stuk rustiger en draait het voornamelijk om de goede en rustige sfeer die er hangt. Dat is te merken aan de vele en gezellige restaurants die in en rond de haven zijn te vinden. Langs het water vind je tal van restaurants waar je geniet van de lekkerste gerechten. Je kunt hier o.a. genieten van lekkere visgerechten. Een vakantie naar deze bestemming is daarom erg populair bij gezinnen en stelletjes.

Daarnaast kun je ook prima een dagje winkelen in Agios Nikolaos. De winkels variëren van normale kledingwinkels tot leuke souvenirwinkeltjes. Voor het grootste winkelaanbod bezoek je de straten Roussou Koundourou of Odos 28 Oktovriou.

Stranden van Agios Nikolaos

Een vakantie naar Agios Nikolaos op Kreta is natuurlijk niet compleet zonder heerlijk op het strandzand in de zon te kunnen genieten van het Mediterraanse klimaat. Hieronder hebben we een overzicht van de aanbevolen stranden in de omgeving.

  1. Ammoudi Beach – Dit is het strand direct bij de badplaats zelf. Het is een relatief klein strand en daardoor kan het er ook al snel erg druk zijn. Je bent er wel voorzien van de meeste faciliteiten en er worden o.a. watersporten georganiseerd.
Ammoudi beach op Kreta
Ammoudi beach
  1. Ammos Beach – Ammos beach ligt ook direct aan de badplaats. Het ligt in het zuiden van de bestemming.
  2. Almyros Beach – Dit strand is volgens velen wellicht het mooiste strand bij de badplaats. Het ligt enkele kilometers ten zuiden van Agios Nikolaos. Het is een groot strand en loopt langzaam af in het water, waardoor het ook voor kinderen geschikt is. Verder worden er ook op Almyros Beach watersporten georganiseerd.
Almyros beach op Kreta
Almyros beach

Uitgaan Agios Nikolaos

Het uitgaansleven in Agios Nikolaos moet niet worden vergeleken met het uitgaan in Chersonissos en Malia. Het uitgaansleven is namelijk een stuk rustiger en gemoedelijker. Je vindt daarom veel gezellige terrasjes langs het meer en aan de haven. Bij het uitgaan in Agios Nikolaos moet je denken aan een gezellig drankje op een mooie locatie met live muziek. Grote clubs zal je er daarom niet tegenkomen. De meeste cafés en bars zijn te vinden aan de haven en bij het meer.

Uitgaansleven in Agios Nikolaos
Uitgaan in Agios Nikolaos

Wil je toch graag een wilde stapavond? Dan kun je natuurlijk altijd een keer de taxi instappen naar Chersonissos. Deze rit is ongeveer 40 minuten rijden.

Bezienswaardigheden

De bestemming beschikt daarnaast ook over enkele bezienswaardigheden. Zodoende kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de Grieken die hier wonen en gewoond hebben. Hieronder hebben we de hoogtepunten op een rij.

  • Het archeologisch museum – Laat een tentoonstelling zien van opgravingen van Oost-Kreta. Er zijn veel vondsten te zien die afkomstig zijn van de Minoïsche tijd.
  • Het Folklore museum – Hier zal je meer te weten komen over de leefwijze van de inwoners van Kreta. Zo zijn er traditionele houtsnijwerken en borduren te zien.
  • De kerken van Agios Nikolaos – Er is een hoofdkerk Agia Triada te zien en de koepelkerk Agios Nikolaos. Deze laatste kerk is de badplaats naar vernoemd.
Kerkje in Agios Nikolaos
Kerkje in Agios Nikolaos
  • Agios Pantos – Direct voor de badplaats is een eilandje Agios Pantos te vinden. Dit eilandje is te bezoeken en bekend vanwege de berggeiten die er rondlopen.
  • Het eiland Spinalonga – Richting het noorden is voor de badplaats Elounda het eiland Spinalonga te vinden. Dit eiland is bekend vanwege de schitterende burcht die erop staat gebouwd. Met een excursie of zelfstandig kun je deze bezoeken.
  • Kritsa – Wanneer je vanaf Agios Nikolaos ongeveer een kwartier landinwaarts rijdt dan kom je het schitterende dorpje Kritsa tegen in de bergen. Dit traditionele dorpje is bekend vanwege het handwerk en is daarom leuk om te bezoeken.