Chrissi eiland header

Chrissi eiland

Als je op vakantie bent op Kreta en een bijzondere ervaring wilt beleven dan is het zeker aan te raden om met de boot een bezoek te brengen aan Chrissi eiland Kreta. Dit eiland ligt ongeveer 15 kilometer voor de kust van Kreta en is te met verschillende dag excursies per boot te bereiken. Dit is dan ook de ideale plek om te genieten van een lekker dagje zon, zee en strand. De hagelwitte stranden op Chrissi eiland worden omringt door de frisse en helderblauwe zee. Vanaf het eiland heb je een mooi uitzicht op Kreta. Het strand op Chrissi Eiland is ook een van de stranden Kreta.

Strand Chrissi eiland
Het strand op Chrissi eiland

Het eiland

Chrissi eiland Kreta is een zeer bijzonder eiland waar bijzondere dieren en planten voorkomen. Ook in het water is er genoeg te beleven en de zee rondom Chrissi eiland is dan ook zeer in trek bij mensen die van snorkelen houden. Het bekendste strand op dit eiland is Golden Beach maar naast dit strand zijn er ook nog enkele andere stranden die je kunt bezoeken. Dat is zeker aan te raden als je de drukte van Golden Beach op Chrissi eiland Kreta wat wilt ontvluchten. Dit strand en Chrissi eiland zelf zijn namelijk zeer in trek bij toeristen.

Bovenaanzicht van het strand op Chrissi eiland
Bovenaanzicht van het strand op Chrissi eiland

Bezoeken van Chrissi eiland Kreta

Je kunt Chrissi eiland alleen met de boot bezoeken. Hiervoor kun je vanuit de haven van de stad Ierapetra op Kreta meevaren op een boot naar Chrissi eiland Kreta. Vanuit deze haven kun je met verschillende boten naar Chrissi eiland varen. De eerste boten vertrekken in de ochtend rond een uur of 10 naar het eiland en keren tegen het einde van de middag weer terug vanaf Chrissi eiland richting Kreta.

Uitzicht vanaf Chrissi Eiland

Faciliteiten

De faciliteiten die op Chrissi eiland zijn niet altijd even toereikend. Er zijn wel wat eetgelegenheden te vinden en het is ook mogelijk om een ligbed of een parasol te huren, maar dat is alleen mogelijk als de betreffende bedrijven ook geopend zijn. Dit is helaas niet altijd het geval dus zorg ervoor dat je in elk geval voorbereid met wat eten en drinken naar Chrissi eiland vertrekt. Chrissi eiland is zeker een aanrader als je op een bijzondere manier wilt genieten van een mooi paradijselijk strand.