Malia header

Malia

Malia is een drukke vakantiebestemming op Kreta en is naast Chersonissos gelegen. Het is niet alleen naast Chersonissos gelegen, maar beide badplaatsen hebben ook veel van elkaar weg. Beide badplaatsen beschikken namelijk over een bruisend nachtleven, mooie stranden en alle overige toeristische faciliteiten voor het nodige vertier. Malia is een onderdeel van de gemeente Hersonissos. Op deze pagina lees je meer informatie over deze vakantiebestemming.

Tips & informatie om je vakantie Kreta Griekenland te boeken

Complete vakanties direct boeken:

TUI
Sunweb
Prijsvrij
GOGO

Griekenland specialisten, accommodaties, autovakanties en meer:

Ross Holidays
Eilandhoppen op Maat
Eliza was here
KRAS

Goedkope vliegtickets naar Kreta boeken via:

WTC
Skyscanner
Vliegtickets
Vliegwinkel

Over Malia

Tijdens je vakantie naar Malia Kreta vlieg je circa 3,5 uur. De kans is groot dat je landt op het internationale vliegveld in Heraklion. Vanaf hier is het nog ongeveer een half uur rijden naar Malia. Hierna kan je vakantie beginnen. Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om een vakantie naar Malia te boeken. Ten eerste komt dat door het bruisende nachtleven. Jaarlijks wordt deze badplaats veel bezocht door Britten die uit zijn op een feestje. Wanneer je uitgekeken bent op het stappen in Malia kun je ook een avond stappen in Chersonissos. Met de taxi ben je hier al met een kwartier.

Vakantie naar Malia op Kreta
Vakantie naar Malia

Verder beschikt Malia ook over mooie stranden direct aan het centrum en is er nog een oude binnenstad aanwezig. Deze badplaats is daarnaast centraal op het eiland aan de noordkust gelegen. Vanaf hier is het gemakkelijk om andere plekken op het eiland te bezoeken. De grote wegen zijn dichtbij de plaats te vinden. Er is dus voor iedereen wel wat te beleven. Enkele plaatsen naast Chersonissos die je vanaf hier gemakkelijk kunt bezoeken zijn Elounda, Heraklion, Agios Nikolaos en Ierapetra. Hieronder is er meer informatie te lezen over de stranden, het uitgaan, de bezienswaardigheden en nog meer.

Gezellig terras aan het water in Malia
Gezellig terras aan het water in Malia
Smalle authentieke straat in Malia
Smalle authentieke straat in Malia

De stranden van Malia

Direct aan de kust van Malia zijn verschillende zandstranden te vinden. De stranden zijn een van de grootste trekpleisters van deze badplaats. Deze behoren namelijk tot de mooiste stranden van heel Kreta. Toch kan het er gedurende de zomermaanden erg druk zijn. Het bekendste strand wordt Malia beach genoemd, maar wordt ook geregeld aangeduid als Golzanie beach of Pleasure beach. Het strand bereik je aan het einde van Barstreet. Op het strand zelf kom je diverse strandbars tegen, parasols, ligbedden en nog veel meer. Verder is er een groot aanbod aan waterport faciliteiten te boeken. Voor de kust kom je hier ook een klein eilandje tegen waar een kerkje op staat gebouwd. Het kerkje heet Agoi Pantes en is niet toegankelijk voor toeristen, maar je kunt wel naar het eiland toe zwemmen.

Het strand Malia beach
Het strand Malia beach

Wil je graag even ontsnappen aan het toerisme en een rustiger strand bezoeken? Dan kun je een bezoek brengen aan het Potamosstrand dat verder richting het oosten van Malia is gelegen. Het Potamosstrand is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat de zeebodem langzaam afloopt en je zult er veel lokale bevolking tegenkomen. Nog een populair strand is Bikini Beach dat ook wel wordt aangeduid als Sun Beach. Naast het strand is een waterpark met glijbanen te vinden.

Uitgaan Malia

Hoewel Chersonissos bekend staat als de feestbestemming van Kreta gaat het er in Malia net zo hard aan toe. Er worden tal van kroegentochten georganiseerd. De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden aan de hoofdstraat die ook wel Barstreet wordt genoemd. Hier kom je veel typische Engelse pubs tegen, bars, clubs en discotheken. Je merkt dat veel uitgaansgelegenheden zijn gericht op het Britse publiek. Je kunt er o.a. veel plekken bezoeken met live muziek, maar een avond flink feesten in een van de clubs is ook goed mogelijk. Hieronder noemen we de bekendste uitgaansgelegenheden:

  • Yiasou bar – Deze locatie is geschikt om de avond in te luiden. Je hoeft er geen entree te betalen en kunt dus gratis naar binnen lopen. Binnen zijn comfortabele banken waar je kunt genieten van een heerlijke cocktail.
  • Apollo discotheek – Deze discotheek behoort tot een van de bekendste van heel Malia en is in het centrum te vinden. Regelmatig komen er tijdens de zomer bekende internationale DJ’s draaien, dus het is verstandig om de agenda van deze club in de gaten te houden.
  • Candy Club – Ook deze club mag niet aan je lijstje ontbreken. Het is een moderne club waar veel internationale dj’s komen optreden en de vetste lichtshows worden gegeven. Ook Candy Club is tussen de vele andere uitgaansbestemmingen te vinden.
  • Camelot Castle Club – Bij deze uitgaansgelegenheid ga je terug in de tijd. Je feest hier in een Middeleeuws kasteel. Zo kun je binnen losgaan bovenop een Middeleeuwse ronde tafel. Regelmatig worden er geweldige schuimparty’s georganiseerd.
  • Banana Club – Banana Club behoort ook tot de bekendste clubs in Malia. Deze club is te vinden in het centrum van het uitgaansgebied en beschikt over zowel een buiten- als een binnengedeelte om los te gaan.
  • The Factory – The Factory is een relatief kleinere club, maar niet minder gezellig. Bij The Factory wordt veel verschillende muziek gedraaid, waaronder R&B, electro muziek, funky house en nog meer.
Malia uitgaan

Bezienswaardigheden

Wie in Malia verblijft en genoeg heeft van het feesten in de clubs en zonnen op het strand kan gaan cultuur snuiven. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Malia te bezoeken. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet.

  • Het Minoïsche paleis – Op korte afstand richting het oosten van Malia is het Minoïsche paleis te vinden. Dit is het voormalige paleis van de koning Minos en het beslaat in totaal maar liefst 7.500 m2. De opgravingen dateren uit 1.600 voor Christus en het is erg bijzonder om mee te maken. Archeologen hebben verschillende delen proberen te restaureren.
Archeologisch Minoïsche paleis bij Malia
Archeologisch Minoïsche paleis
  • Vanuit Malia kun je ook een boottocht boeken naar het Dia eiland om dolfijnen te spotten.
  • Dichtbij Malia bezoek je de Lassithi hoogvlaktes. Dit is een schitterend gebied door de bergen waar je veel traditionele dorpjes tegenkomt en windmolens.