Matala Beach

Matala beach

Bij het zeer populaire plaatsje Matala vind je het Matala beach op Kreta. Dit strand is breed en bestaat volledig uit zand. Je kunt het strand van Matala beach goed bereiken met de auto en vindt op en rond dit strand alle nodige faciliteiten die jouw verblijf tot een plezierige ervaring kunnen maken. Het strand ligt aan een baai die omgeven is door rotsen. Het is mogelijk om hier gebruik te maken van ligbedden of parasols die je tegen betaling kunt huren. In het dorp zelf kun je terecht bij één van de vele restaurants om te eten of kun je zelf inkopen doen bij de plaatselijke supermarkt. Bekijk hier een overzicht van alle mooiste stranden op Kreta.

Het strand en de omgeving

Kreta stranden Matala

Matala beach bestaat voornamelijk uit zeer grof zand en ligt aan de helderblauwe zee waar je een frisse duik kunt nemen. Vlakbij Matala beach ligt het gelijknamige dorp waar je hotels, restaurants en winkels kunt vinden. Omdat het water van de zee zeer helder is kun je hier ook goed terecht als je wilt snorkelen. Mede door dit heldere water is het dan ook mogelijk om het leven onderwater rond de rotsen die voor de kust liggen goed te aanschouwen. Er staat altijd wel een lichte wind bij Matala beach en als het hard waait of als er hoge golven zijn dan is het verboden om in zee te zwemmen.

Hippies en muziek

De hippie grot bij Matala BeachIn de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw was Matala beach een zeer bekende plek waar hippies samenkwamen. Deze hippies bouwden grotten in de rotswanden waar zij woonden. Deze grotten zijn vandaag de dag te bezoeken zodat je een beeld kunt krijgen van hoe deze mensen leefden. In de avond kun je op veel plekken op en rond het strand genieten van verschillende soorten muziek. Elk jaar in juni wordt er op dit strand ook het jaarlijkse Matala beach festival georganiseerd. Voor deze gelegenheid worden de straten van het dorp Matala versierd en is er dag en nacht muziek te horen.

Faciliteiten

Breng je een bezoek aan Matala beach dan kun je natuurlijk zelf een handdoek meenemen. Op het strand is het ook mogelijk om een ligbed of een parasol te huren. Voor kinderen bevindt zich in de buurt van het strand een kinderspeelplaats. Het strand zelf is ook geschikt om te bezoeken met kinderen. Het is niet mogelijk om watersport attributen te huren zoals bijvoorbeeld een waterfiets. Rond het strand van Matala beach en in het dorp zelf kun je op veel verschillende plaatsen terecht voor een hapje en een drankje. Naast restaurants en bars vindt je in het dorp ook verschillende souvenirwinkels en een grote supermarkt. Kom je met de auto van buiten Matala, dan kan je deze parkeren op de parkeerplaats tegen betaling.