Falasarna header

Falasarna

Op een afstand van ongeveer 55 kilometer van de stad Chania op Kreta vind je het strand van Falasarna. Dit strand wordt gezien als één van de mooiste stranden van dit Griekse eiland. Het is goed te bereiken met de auto en vanaf het nabijgelegen dorp Platanas hoef je alleen maar de borden te volgen om bij het strand te komen. Omdat dit strand zeer bekend is bij toeristen kan het, vooral in de zomer, zeer druk zijn door de vele bezoekers. Het is mogelijk om verschillende zaken zoals parasols of ligbedden te huren als je naar Falasarna gaat. Bekijk hier meer stranden van Kreta.

Vakantie Falasarna op Kreta

Het strand en de omgeving

Prachtig plaatje van het Falasarna strand

Het strand van Falasarna heeft een lengte van ongeveer 3 kilometer. Het strand zelf is goed te bezoeken met kinderen, maar omdat de bodem van de zee vanaf het strand nogal snel en steil afloopt is het aan te raden om altijd in de buurt te blijven. Aan de zuidkant van het strand van Falasarna bevinden zich in zee verschillende rotsen. Als het weer wat onstuimiger is en niet echt uitnodigt om op het strand te liggen dan is het zeker aan te raden om hier een kijkje te nemen bij de golven die tegen de rotsen kapot slaan. Doordat er veel gruis in het water zit van verschillende schelpen kan het zand van het strand van Falasarna roze kleuren op bepaalde momenten.

Falasarna strand

Bereiken van het strand

Als je naar het strand van Falasarna dan kan dat zeer goed met de auto. Vanaf de stad Chania is het ongeveer 50 minuten rijden met de auto over een afstand van 55 kilometer. Vlakbij het strand ligt het dorp Platanas vanwaar je de borden ziet staan die je in de richting van Falasarna wijzen. In de buurt van het strand is er dan ook ruimte om de auto te parkeren. Vanuit Chania is het ook mogelijk om naar het strand te gaan met de bus. Je stapt dan uit vlakbij het strand zelf.

Falasarna van bovenaf
Uitzicht op het Falasarna strand van bovenaf

Faciliteiten

Op en rond het strand van Falasarna is genoeg te beleven. Als je wilt kun je tegen betaling gebruik maken van ligbedden of parasols. Vlakbij het strand zijn verschillende gelegenheden waar je terecht kunt voor eten en drinken. Omdat Falasarna zo populair is worden er ook regelmatig feesten op dit strand georganiseerd. Je kunt bij het strand lessen nemen in verschillende sporten en de materialen huren om te surfen, te duiken of te windsurfen.

Parasols en ligbedden op het strand Falasarna
Parasols en ligbedden op het strand Falasarna