Kokkini Chani header

Kokkini Chani

Kokkini Chani is een vakantiebestemming op Kreta dat gelegen is aan de noordkust van het eiland. Het is precies tussen Heraklion en Chersonissos in gelegen. Beide bestemmingen liggen op een afstand van circa een kwartier rijden van Kokkini Chani. In Heraklion is ook de internationale luchthaven op het eiland gelegen. De kans is groot dat je tijdens je vakantie naar deze badplaats op dit vliegveld zult landen. Op deze pagina lees je meer informatie over de badplaats Kokkini Chani en geven we informatie over alles wat er is te doen. Een andere naam die ook wel wordt gebruikt voor deze vakantiebestemming is Kokkini Hani.

Tips & informatie om je vakantie Kreta Griekenland te boeken

Complete vakanties direct boeken:

TUI
Sunweb
Prijsvrij
GOGO

Griekenland specialisten, accommodaties, autovakanties en meer:

Ross Holidays
Eilandhoppen op Maat
Eliza was here
KRAS

Goedkope vliegtickets naar Kreta boeken via:

WTC
Skyscanner
Vliegtickets
Vliegwinkel

Over Kokkini Chani

Kokkini Chani is een goed georganiseerde plaats. Het is een echte badplaats die voor iedereen wel wat te bieden heeft. De accommodaties variëren van normale hotels tot luxe resorts waar je kunt verblijven. Daarnaast heeft de badplaats alle faciliteiten te bieden die toeristen nodig hebben. Er zijn beach bars, stranden en voldoende restaurants te vinden. De meeste restaurants zijn te vinden in het centrum van de plaats.

Vakantie in Kokkini Chani aan het strand

De meeste toeristen die naar deze bestemming komen willen er genieten van het heerlijke strand en de zonvakantie. De stranden in deze badplaats zijn goed verzorgd, maar niet heel erg groot. Hieronder hebben we een aantal tips voor het bezoeken van de stranden.

Het strand Kokkini Chani beach
Kokkini Chani beach
  • Het mooiste strand is Vathianos Kampos Beach. Dit is een zandstrand en wordt ook wel Bikini beach genoemd. Het strand is erg goed georganiseerd en over het hele strand kom je ligbedden met parasols en bars tegen om een drankje te nuttigen. Verder zijn er aan dit strand voldoende watersporten te boeken en hoef je je dus geen moment te vervelen!
  • Het andere strand is Themis beach. Dit strand staat ook wel bekend als een Blue Flag beach en is geen heel groot strand. Themis Beach heeft namelijk een lengte van circa 70 meter.
Kokkini Chani

Overige tips en activiteiten

Ben je een echte avonturier en wil je leuke uitstapjes gaan maken? Er zijn diverse uitstapjes en excursies te maken. Hieronder hebben we een aantal tips met leuke uitstapjes die je kunt maken tijdens je vakantie Kokkini Chani.

  • Ben je toe aan een dagje waterpret? Breng dan een bezoek aan het waterpretpark Watercity. Dit waterpretpark ligt slechts op een aantal kilometer landinwaarts vanaf Kokkini Chani.
  • In het centrum van de plaats kun je de archeologische opgravingen van de Minoïsche Nirou villa bekijken. Hier bezoek je de overblijfselen van de villa uit de Minoïsche tijd.
  • Kokkini Chani is erg centraal gelegen. Je kunt daarom leuke uitstapjes maken naar andere plekken op het eiland. Een echte aanrader is om een auto te huren of met het openbaar vervoer te reizen. Met het openbaar vervoer kun je bijvoorbeeld gemakkelijk richting de hoofdstad van het eiland Heraklion.
  • Daarnaast kun je er ook voor kiezen om richting het oosten te reizen en Chersonissos of Malia te bezoeken. Wie een avond flink wil stappen kan een taxi delen en deze feestbestemmingen bezoeken.
  • Nog een leuke uitstap is een bezoek aan Episkopi. Dit is een bergdorpje dat circa 10 kilometer landinwaarts is gelegen. Het bergdorpje Episkopi beschikt over talloze kerkjes, er is een oorlogsmuseum en het beschikt nog over een oud centrum.

Wil je je vakantie verder plannen en leuke uitstapjes maken over het eiland? Maak dan gebruik van de onderstaande kaart van Kokkini Chani.