Preveli beach header

Preveli beach

In het zuiden van Kreta bevindt zich een adembenemend strand waar je zeker een bezoek aan moet hebben gebracht. Dit strand, Preveli beach Kreta, is goed te bereiken met de auto of met de boot. Preveli beach dankt zijn naam aan de palmbomen die rondom het eiland groeien en deze plek zijn kenmerkende paradijselijke aanblik geven. In de omgeving van dit strand is ook veel te zien en te beleven. Zo zijn er verschillende kloosters die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen als je in de buurt van Preveli beach Kreta komt voor een bezoek. Een overzicht van alle mooiste Kreta stranden vind je hier.

Panoramisch uitzicht van Preveli beach

Het strand en de zee

Preveli Beach op Kreta

Het strand van Preveli beach is kenmerkend omdat er een rivier vanaf het eiland uitmond in de zee. Deze rivier loopt aan de achterzijde van het strand in het midden naar de rechterkant van het strand waar het in zee uitmondt. Het strand is zeer gelieft en populair bij toeristen. Voor een frisse duik of mom te snorkelen ben je ook op de goede plek belandt als je naar Preveli beach Kreta gaat. Vanaf de nabijgelegen dorpen kun je over het water het strand van Preveli beach eenvoudig bereiken zodat je ook de omgeving van het strand kunt waarnemen.

Strand Preveli beach met rivier
Het strand Preveli beach op Kreta
Het strand Preveli beach

Kloosters

Vlakbij het strand bevindt zich het klooster Moni Preveli. Dit klooster is geopend voor bezoekers en biedt ruimte voor het parkeren van de auto. Hiervoor moet je wel betalen net als voor de toegang tot dit klooster waar nog steeds monniken wonen. In de buurt van Preveli beach Kreta op ongeveer 3,5 kilometer afstand ligt een mooie kerk. Deze kerk is de St. Nicolas The Kourtaliotis of Asomatis. Als je de borden langs de weg volgt kom je bij een parkeerplaats terecht waarna je de kerk via een trap naar beneden kunt bereiken. Ook zie je daar de adembenemende watervallen met bronwater.

Preveli klooster
Preveli klooster

Bezoek met de auto

Ben je van plan om Preveli beach met de auto te bezoeken dan is dat zeker mogelijk. Vanaf het plaatsje Rethymnon is het met de auto ongeveer 3 kwartier rijden naar het strand van Preveli beach. Je kunt de auto dan op twee plekken parkeren. Dit kan bij het eerder genoemde klooster Moni Preveli waar je betaald kunt parkeren. Het is vanaf de parkeerplaats dan ongeveer 20 minuten lopen naar Preveli beach. Het is ook mogelijk om de auto aan de oostkant te parkeren. In het laatste geval kun je gratis parkeren.

Bereiken met de boot

Het is ook mogelijk om Preveli beach met de boot te bezoeken. Je hebt dan het extra voordeel dat je de omgeving rondom het strand goed kunt bekijken terwijl je van een ontspannen boottocht geniet. Als je naar Preveli beach toe wilt met de boot dan kan dit vanaf de plaats Plakias of vanuit Agia Galini. Houdt er wel rekening mee dat meerdere mensen op het idee komen om gebruik te maken van de boot om bij dit prachtige strand te komen. Het kan dan ook behoorlijk druk zijn. Let er op dat je bij het kopen van een kaartje vraagt of de prijs voor een enkele reis of voor een retour tocht is. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Strand Preveli Beach in Griekenland