Balos beach header

Balos beach

Als je aan Kreta denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een zonnige vakantie met lekker eten. Bij een zonnige vakantie kun je niet zonder een bezoek aan het strand. Als je echt wilt genieten van dit mooie eiland, de zon, de zee en het strand dan is een bezoek aan het mooiste strand van Kreta zeker aan te raden. Dit strand is het Balos beach Kreta. Je vindt dit strand in het noordwesten van het eiland waar je uitkijkt over een helderblauwe zee dat aan een wit strand van fijn zand ligt. Dit strand is dan ook zeer geschikt voor een dagje ontspannen in de zon. Voor meer stranden op Kreta kijk je hier!

Het strand en de zee

Balos Beach in Griekenland

Balos beach bevindt zich in het noordwesten van Kreta en is zelf te bezoeken of tijdens een excursie. Het strand zelf bestaat uit hagelwit zand dat overloopt in een lichtblauwe lagune. Rondom het strand kijk je uit over de bergen die zich aan weerzijden bevinden. Omdat het water van de zee bij Balos beach Kreta zeer ondiep is, kun je hier ook zeer goed naar toe als je met kinderen op pad bent. Het heldere water bij Balos beach is ook zeer geschikt voor als je van snorkelen houdt. Je kunt de bodem en het leven onderwater dan ook zeer goed zien.

Bereiken van Balos beach Kreta met de auto

Er zijn verschillende manieren om bij het strand van Balos beach te komen. Als je een auto hebt gehuurd dan is het mogelijk om bij het strand te komen via een weg die zeer slecht begaanbaar is. Het is dan ook verstandig om hier langzaam te rijden. Omdat het laatste stuk van de route niet begaanbaar is met de auto, zal je nog een stuk moeten lopen. De route die je hier moet lopen is zeer moeilijk begaanbaar en het duurt dan ook ongeveer 1,5 uur totdat je te voet bij het strand van Balos beach Kreta bent aanbelandt.

Met de boot

Stranden Kreta: Balos Beach

Een andere mogelijkheid, die ook veel minder intensief is, is het bezoeken van Balos beach met de boot. Vlakbij het strand van Balos beach Kreta ligt het plaatse Kissamos vanwaar er boten vertrekken richting het strand. Het voordeel van deze manier van reizen is niet alleen dat je daardoor minder vermoeid raakt, maar dat je ook de omgeving rondom Balos beach goed kunt bekijken. Zodra de boot de baai van het strand binnenvaart zal je direct begrijpen waarom Balos beach het mooiste strand van Kreta genoemd kan worden.

Uitzicht op de baai van Balos
Uitzicht op de baai van Balos

Faciliteiten

Bij Balos beach zijn er twee locaties waar je eten en drinken kunt kopen. Vanwege de route die naar het strand loopt is het aan te raden om stevige schoenen te dragen tijdens de wandeling. Dat geldt natuurlijk alleen voor als je Balos beach met de auto en vervolgens lopen wilt bezoeken. Ga je met de boot naar het strand, dan is het dragen van dergelijke schoenen minder noodzakelijk. Tegen betaling is het mogelijk om een ligbed te huren op Balos beach, maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om zelf een handdoek mee te brengen.

Bezoek aan eilanden

Balos Beach op Kreta
Strand van Balos op Kreta
Strand van Balos

Vanaf het strand van Balos Beach heb je uitzicht over twee eilanden. Deze eilanden, Agria Gramvousa en Imeri Gramvousa zijn met de boot te bezoeken. Op het eiland Imeri Gramvousa staat een Venetiaans kasteel op een rost met een hoogte van 137 meter. Het bezoeken van dit middeleeuwse fort is ook zeker de moeite waard en is mogelijk in combinatie met een bezoek aan het strand. Ook deze excursie is te boeken in het nabijgelegen plaatsje Kissamos waarvandaan de boot naar de eilanden en het strand dagelijks vertrekt.