Plakias header

Plakias

De meeste badplaatsen en vakantiebestemmingen op Kreta zijn gelegen aan de noordkust van het eiland. Aan de zuidkust zijn ook een aantal badplaatsen te vinden. Een van de grotere badplaatsen aan de zuidkust is Plakias. Deze bestemming is erg in trek doordat het zijn authentieke karakter nog heeft weten te behouden, maar er daarnaast ook voldoende vertier is voor alle soorten toeristen. Zo is er een lange boulevard aanwezig waar je restaurants en winkeltjes tegenkomt. Het wandelen door de bestemming zelf geeft veel sfeer door het Griekse karakter dat de badplaats heeft. Ook zijn er schitterende stranden in de omgeving te vinden.

Vakantie Plakias op Kreta

Wat te doen in Plakias Kreta?

Wie op vakantie gaat naar Plakias wil zich geen moment vervelen en een onvergetelijke vakantie tegemoet gaan. Wij geven graag wat inspiratie over wat je allemaal tijdens je vakantie kunt ondernemen. Plakias is een echte vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie in een authentieke Griekse bestemming. Plakias is een toeristenplaats die geschikt is als zonvakantie. Dat komt door de diverse stranden die er in de omgeving zijn te vinden. Hieronder zijn de stranden verder uitgelicht die je er kunt bezoeken.

Uitzicht over Plakias op Kreta
Bovenaanzicht van Plakias

Plakias is ook een geschikte bestemming voor wandelaars. Liefhebbers van een wandelvakantie zitten hier op de juiste plek. Er zijn verschillende wandelroutes die starten vanuit de plaats zelf. Deze variëren van een aantal uur tot vrijwel een hele dag.  Zo kun je een wandeling maken naar het dorpje Selia of naar het strand Souda beach. Wil je een lange dagwandeling maken? Dan kun je een wandeling maken naar het dorpje Preveli. Vergeet dus niet om de wandelschoenen in de koffer te doen als je op vakantie gaat!

Verder heeft de bestemming een ideale uitvalbasis om de zuidkust van het eiland Kreta te ontdekken. Het verkennen van de zuidkust kan naast een lange wandeling ook door een auto te huren en de omgeving te ontdekken. Enkele plekken waar je met de auto heen kunt dat zijn Agia Galini, de Samaria kloof of een van de vele andere Griekse dorpjes op het eiland. De hoofdstad van het eiland Heraklion ligt op circa 2 uur rijden. Een andere grote stad Rethymnon ligt op een klein uurtje rijden.

Uitzicht op Plakias
Uitzicht op Plakias

In Plakias staat ook een gunstige wind wat het voor surfers interessant maakt om hier te gaan surfen. Een andere sportieve activiteit is om te gaan duiken. Zodoende ontdek je de mooie onderwaterwereld van de Middellandse Zee.

De stranden van Plakias

Direct bij de badplaats zelf vind je het strand van Plakias. Dit is een redelijk groot strand dat voor een gedeelte goed is georganiseerd met strandstoelen en parasols. Toch is er nog voldoende ruimte om zelf een plekje te vinden op het strand. Aan de zijkant van het strand is een mooie rots te zien wat een fraai beeld van het strand geeft. Het is mogelijk om bij deze rots omhoog te klimmen en te genieten van het mooie uitzicht. Het zeewater bij Plakias beach is ook erg goed. Regelmatig worden er testen gedaan naar de kwaliteit van het water.

Het strand Plakias beach
Het strand Plakias beach

Op een afstand van slechts een paar kilometer richting het zuiden kun je nog een ander mooi strand bezoeken. Hier ga je naar het Ammoudi beach. Dit strand behoort zelfs tot de mooiste stranden van het eiland.

Kaart van Plakias

Wil je je reis naar Plakias of andere bestemmingen op het eiland verder plannen? Dan kun je gebruik maken van de onderstaande kaart.