Chersonissos header

Chersonissos

Chersonissos is de meest bekende badplaats van Kreta. Deze plaats staat voornamelijk bekend als een feestbestemming en trekt dan ook veel jongere toeristen uit het westen van Europa. Toch is Chersonissos ook een geschikte vakantiebestemming voor stelletjes en gezinnen. Op deze pagina lees je alle informatie over deze vakantiebestemming.

Tips & informatie om je vakantie Kreta Griekenland te boeken

Complete vakanties direct boeken:

TUI
Sunweb
Prijsvrij
GOGO

Griekenland specialisten, accommodaties, autovakanties en meer:

Ross Holidays
Eilandhoppen op Maat
Eliza was here
KRAS

Goedkope vliegtickets naar Kreta boeken via:

WTC
Skyscanner
Vliegtickets
Vliegwinkel

Over Chersonissos

Chersonissos ligt op circa een half uur rijden van de hoofdstad Heraklion op Kreta. Het is gelegen aan de noordkust van het eiland naast de badplaats Malia. De badplaats beschikt nog over een authentiek oud gedeelte waar ook een gezellig dorpsplein is te vinden. Het oude gedeelte is geschikt voor zowel het jongere publiek als ouderen. In dit gebied kun je heerlijke gerechten voorgeschoteld krijgen. Geniet hier van de Griekse tavernes en de Griekse keuken met een glaasje rakí. De prijzen bij de meeste restaurants zijn goed betaalbaar. Chersonissos beschikt ook over een gezellige boulevard die zich uitstrekt tot aan de haven. De boulevard heeft een lengte van maar liefst 7 kilometer. Met name gedurende de zomermaanden is het gezellig druk op deze boulevard.

Haven met uitzicht over Chersonissos
Haven met uitzicht over Chersonissos
Vakantie Chersonissos
Vakantie Chersonissos

De ligging van Chersonissos is er mede verantwoordelijk voor dat het populair is bij het toerisme. De badplaats heeft namelijk een centrale ligging waardoor je vanaf hier gemakkelijk andere plaatsen op het eiland kunt bezoeken of dagexcursies kunt maken. Hieronder geven we meer informatie over de stranden, het uitgaansleven, de bezienswaardigheden en andere activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie Chersonissos. Zo weet je zeker dat jij je geen moment hoeft te vervelen gedurende je vakantie op Kreta.

Starbeach Chersonissos

De stranden van Chersonissos

De stranden die direct bij het centrum van Chersonissos zijn te vinden zijn relatief klein. Tijdens het hoogseizoen liggen de stranden overvol met toeristen. Soms is het daarom zoeken naar een plek om te liggen. Ondanks dat zijn de stranden wel een schitterend plaatje en ben je er voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt als toerist. De stranden staan hier namelijk vol met parasols, ligbedden en er loopt een boulevard achter het strand langs. Het hoofdstrand van Chersonissos is gelegen aan de straat 25 Martiou en loopt door tot aan Star Beach. Het kunstmatig aangelegde strand bij Star Beach is ook leuk om te bezoeken, maar net als het voorgaande strand erg druk. Een voordeel aan dit strand is wel dat er altijd wat te beleven is. Met de muziek op de achtergrond kun je hier lekker bakken in de zon.

Strand Chersonissos beach

Richting het westen kun je wandelen naar het strand voor Anissaras. Dit strand bestaat uit een combinatie van zand en kiezels. Ook kom je hier schitterend helder water tegen wat ervoor zorgt dat je hier ontzettend goed kunt duiken en snorkelen.

In de omgeving van Chersonissos zijn nog meer stranden te vinden om te bezoeken. Dit zijn de stranden: Sarantari beach, Liakouri beach, Limanakia beach, en het Sarandaris beach. Ook kun je het strand bij de buurbadplaats Malia bezoeken. Wel ligt dit strand, net als het hoofdstrand bij Chersonissos, gedurende het hoogseizoen vol met toeristen.

Uitgaan in Chersonissos

Qua uitgaan zit je in Chersonissos helemaal op de juiste plek. Nadat je overdag op het strand hebt gelegen wordt het in de avond na het diner tijd om uit te gaan. Het grootste gedeelte van de toeristen die deze badplaatsen bezoeken gaan erheen vanwege het levendige uitgaansleven. De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden in het centrum langs het strand. Deze straat wordt ook wel ‘beachroad’ genoemd. Hier kom je tal van bars en clubs tegen. Bij deze uitgaansgelegenheden zal je veel Nederlandse toeristen tegenkomen. Bij veel gelegenheden kun je dan ook je drankjes gewoon in het Nederlands bestellen.

Chersonissos uitgaan

Een groot voordeel aan het uitgaan in Chersonissos is dat de temperatuur er altijd vrij hoog blijft en je in de avond dan ook met je korte broek en t-shirt gewoon kunt stappen. Bij de clubs en bars zijn veel verschillende muziekstijlen te vinden. Zo sta je bij de ene bar te dansen op Nederlandstalige muziek en bij de andere bar wordt er R&B, Dance of Hardcore gedraaid. Hieronder hebben we een overzicht van de populairste uitgaansgelegenheden:

  • Star Beach –  De meest bekende plek om uit te gaan is Star Beach.
  • Cameo Club – Dit is al een lange tijd een bekende club in Chersonissos. Het is een luxe club, maar ondanks dat hanteren ze schappelijke prijzen. Cameo Club is een geschikte plek om de avond in de luiden. De meeste toeristen die hier eens een avond zijn wezen stappen komen er dan ook minstens nog een avond terug.
  • Havana Club – Dit is een typisch Nederlands feestcafé waar je heerlijk kunt feesten op Nederlandse hits. Iedere avond weer wordt er een flink feest gevierd en er hangt altijd een ontzettend goede sfeer. Havana Club is te vinden in het centrum aan Beachroad.
  • El Paradiso – Heb je tijdens een avond stappen juist minder zin om teveel Nederlanders tegen te komen? Bij de club El Paradiso dat ook in het centrum is te vinden kom je veel verschillende nationaliteiten tegen. Hier feest je door tot in de vroege uurtjes.
  • Club Bed – Dit is een relatief nieuwe en trendy club. Je kunt er losgaan op de dansvloer, drinkt er de lekkerste cocktails, ontspant op het terras en geniet van het uitzicht over de baai. Deze gezellig en mooie plek behoor je eens tijdens je vakantie te hebben bezocht.
  • Bio Bio – Volgens velen een van de gezelligste plekken van Chersonissos. Zowel binnen als op het terras kun je hier zeer geslaagd een avond stappen. Bij Bio Bio is het vrijwel altijd druk met goede muziek en een gezellige sfeer.
  • ’t Hof van Holland – Nog een gezellig feestcafé waar je losgaat op Nederlandse hits. De muren van dit feestcafé hangen vol met foto’s van feestende toeristen.
Restaurant aan het water in Chersonissos
Restaurant aan het water in Chersonissos

Activiteiten en excursies

Naast het relaxen op de mooie witte stranden en feesten tijdens de wilde nachten heeft Chersonissos nog veel meer te bieden. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van allerlei activiteiten en excursies om te ondernemen tijdens je vakantie.

  • Het waterpretpark Aquaplus – Op een korte afstand van het centrum van Chersonissos is het waterpretpark Aquaplus te vinden. Dit waterpretpark is het bekendste en het grootste van heel Kreta. Je komt er grote glijbanen en veel zwembaden tegen en bent zo een dagje zoet!
  • Een jeepsafari – Kreta staat mede bekend om de mooie en ruige natuur. Er is geen betere manier om de mooie natuur van Kreta te ontdekken dan tijdens een avontuurlijke jeepsafari. Een van de organisaties waar je de safari bij kunt boeken is Holland Jeepsafari.
  • De Samaria kloof – Nog een hoogtepunt van je vakantie naar Kreta is absoluut het bezoeken van de Samaria kloof. Deze kloof is namelijk 14 miljoen jaar geleden ontstaan en is de grootste kloof van heel Europa. De kloof heeft een lengte van maar liefst 18 kilometer en loopt vanuit het binnenland naar de zee. Vanuit Chersonissos zijn er verschillende excursies te boeken waarbij je deze kloof bezoekt.