Vai beach header

Vai Beach

Op een afstand van 24 kilometer van de stad Sitia op Kreta vindt je het strand van Vai Beach. Dit strand is zeer populair onder toeristen en wordt gekenmerkt door de palmbomen die rondom het strand groeien. Het is mogelijk om dit strand te bezoeken met de bus vanuit de stad Sitia of om zelf met de auto naar Vai Kreta toe te rijden. In het laatste geval moet je nog wel een stukje lopen vanaf de parkeerplaats. Als je een bezoek brengt aan Vai Beach dan kun je gebruik maken van de aanwezige eetgelegenheden en is het mogelijk om een ligbed of een parasol te huren op Vai Kreta. Vai Beach is een van de stranden Kreta.

Het strand en de omgeving

Vai Beach

Vai Beach is een zandstrand dat omringd wordt door palmbomen. Deze palmbomen komen in de hele omgeving voor en vormen samen een bos van ongeveer 20 hectare. Het palmenbos van Vai Kreta is een beschermd natuurgebied omdat dit bos duizenden jaren oud is. Het is dan ook niet toegestaan om te overnachten in de omgeving van of op het strand. De zee leent zich hier uitstekend voor een duik en er zijn verschillende mogelijkheden om op Vai Beach aan watersport te doen.

Palmbomen aan de kust van Vai
Palmbomen aan de kust van Vai
Het drukbezochte Vai beach
Vai beach

Watersport

Als je een liefhebben bent van watersport of als je altijd al hebt willen leren om een watersport te beoefenen dan kun je daarvoor op Vai Kreta goed terecht. Het is bij Vai Beach mogelijk om bijvoorbeeld een jet ski te huren of om zelfs achter een boot te waterskiën. Als je met kinderen een bezoek brengt aan Vai Kreta dan is het ook mogelijk om aan het strand een waterfiets te huren en samen lekker de zee op te gaan.

Faciliteiten

Vai Beach bezienswaardigheden Kreta

Het is op Vai Beach om een ligbed te huren of een parasol. Als je gebruik trek hebt of een drankje wilt drinken dan kun je daarvoor terecht bij het restaurant dat aan Vai Beach ligt. Ook vind je op Vai Beach een snackbar en een café. Het strand wordt goed onderhouden maar houdt er wel rekening mee dat het vooral tijdens het hoogseizoen erg druk kan zijn op Vai Beach omdat dit strand zeer gelieft en bekend is bij toeristen.