Kreta uitgaan

Uitgaan Kreta

Wie een combinatie wil maken van strand, een relaxte vakantie en een veel wil uitgaan tijdens zijn of haar vakantie, die moet naar Kreta. Kreta uitgaan staat garant voor een onvergetelijke tijd. Dit Griekse eiland staat namelijk bekend om de bruisende feesten en het levendige nachtleven. De hele zomer door zijn er schitterende feesten. Toch is Kreta een groot eiland en kent het veel verschillende badplaatsen. Het is daarom handig wanneer je van tevoren weet waar je het beste kunt zijn. Hieronder behandelen wij de verschillende bestemmingen met de mogelijkheden van het uitgaan die jij in iedere bestemming hebt.

Uitgaan op Kreta bij de verschillende bestemmingen

Het uitgaansleven van Kreta is het bekendste geworden door Chersonissos. Hier kom je veel Nederlanders tegen en met name door het televisieprogramma Oh Oh Cherso is deze badplaats bij Nederlanders bekend geworden. Toch kom je er ook veel andere toeristen tegen. Naast Chersonissos is de badplaats Malia te vinden. Malia staat ook bekend als een feestbestemming en het is vrijwel net zo uitbundig als Chersonissos. Het zijn voornamelijk Britten die deze bestemming bezoeken.

Ondanks dat Chersonissos en Malia bekend staan om het uitgaansleven heeft Kreta nog meer bestemming waar je erg goed kunt stappen. Of het nou een gezellig terrasje is, een overheerlijk restaurant of dat je tot in de vroege uurtjes in een discotheek bent, hieronder behandelen we het uitgaan in de verschillende bestemmingen.

Feesten in Chersonissos

De bekendste badplaats op heel Kreta om te gaan stappen is Chersonissos. Overdag kun je relaxen op het strand, maar wanneer de zon ondergaat loopt de boulevard en de hoofdstraat vol met mensen die uit zijn op een te gek feest.

De bekendste plek in de badplaats is Star Beach. In dit waterpark worden regelmatig uitbundige feesten gehouden met bekende dj’s. Mensen die op het strand liggen horen overdag de muziek bij Star Beach. Iedereen die op vakantie is in Chersonissos moet eens een feest bij Star Beach hebben meegemaakt. Hieronder hebben we een overzicht met de bekendste uitgaansgelegenheden in Chersonissos.

  • Bio Bio Club
  • El Paradiso
  • Havana Club
  • Cameo Club

Chersonissos uitgaan

Ga op stap in Malia

Het uitgaan op Kreta wordt verder compleet gemaakt door de bestemming Malia. Deze badplaats ligt direct naast Chersonissos. Er zijn dan ook veel toeristen die een avond gaan stappen bij Malia wanneer ze in Chersonissos verblijven en andersom.

Over het algemeen zijn de discotheken die in Malia zijn te vinden zelfs ook groter dan de meeste discotheken in Chersonissos. Dit is dus nog een reden om op vakantie te gaan naar Malia of hier op zijn minst een bezoek aan te brengen. Voor veel Nederlanders is het tot slot een voordeel om hier uit te gaan omdat er over het algemeen een stuk minder Nederlanders zijn te vinden dan in Chersonissos. Zo sta je hier eerder te feesten tussen de Engelsen en andere toeristen. Benieuwd naar populaire plekken om uit te gaan? Hieronder hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Apollo Club
  • Banana Club
  • Help Bar
  • The Factory
  • Camelot Castle Club
  • Candy Club

Malia uitgaan

Een rustiger uitgaansleven in Heraklion

Heraklion is de hoofdstad van Kreta. Het is een grote stad, maar er verblijven een stuk minder toeristen dan in de meeste badplaatsen. Daarom is er in deze stad dan ook geen uitbundig nachtleven te vinden.

Toch is er in Heraklion genoeg te doen op het gebied van uitgaan. Er is voornamelijk een gemoedelijkere en rustigere sfeer. In Heraklion kun je verschillende cafés en bars met livemuziek vinden voor een leuk avondje. Voor de plekjes met livemuziek kun je terecht bij het plein Platía Venizelou of het plein Platía Korái. Ook bij deze pleinen kom je minder toeristen tegen en begeef je je voornamelijk onder de lokale bevolking.

Uitgaan in Chania

Na Heraklion is Chania de grootste stad van Kreta. Toch wordt er vaak gezegd dat mensen Chania de mooiste en leukste stad van het eiland vinden. Dat komt voornamelijk doordat er ook veel te doen is. Je kunt er veel bezienswaardigheden bezoeken, het is een authentieke stad, maar het heeft ook tegelijkertijd diverse uitgaansgelegenheden. Wat namelijk uniek is aan Chania is dat je door de steegjes en authentieke straatjes heen wandelt waar je plotseling een leuke bar of club tegenkomt. Ook is er bij de haven aan de waterkant een gebied met meerdere clubs en discotheken te vinden. Bij deze clubs en discotheken worden uitbundige feesten gevierd waar internationale dj’s komen draaien. In totaal zijn er circa 5 discotheken te vinden in het centrum en rondom het centrum. Kortom, Chania is uitermate geschikt om uit te gaan, hoewel het natuurlijk nog niet zo uitbundig is als Chersonissos of Malia.

Rethymnon

De mooie stad Rethymnon staat niet bekend om de uitgaansgelegenheden. Wel zijn er diverse bars en andere gelegenheden om te dansen. De meeste mensen die in Rethymnon zijn die willen genieten van de overheerlijke restaurants die je er tegenkomt.