Beste reistijd Kreta

Wat is de beste reistijd voor Kreta?

Vraag jij je af wat de beste tijd is om op vakantie te gaan naar Kreta? Het grootste Griekse eiland is een razend populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Zowel in de zomer- als wintermaanden is Kreta als vakantiebestemming een goede keuze. Vraag jij je af wat de beste reistijd voor Kreta is? Lees in dit blog handige reistips met betrekking tot de beste periode voor een vakantie op Kreta!

Beste reistijd voor Kreta

De maanden juni tot en met september zijn de beste reistijd om op Kreta te genieten van een zonvakantie. In deze maanden geniet je van hoge temperaturen, veel zon en warm zeewater. Voor een actieve vakantie op Kreta zijn de maanden mei tot en begin juni de beste tijd om te gaan. Een vakantie naar Kreta in mei is echter geen garantie op goed weer, want er kan tijdens deze tijd van het jaar een verraderlijke wind staan op het Griekse eiland. 

In het hoogseizoen, de maanden juli en augustus, lopen de temperaturen op Kreta op naar 35 tot 40 graden. Deze temperaturen in combinatie met de vele zonuren maakt Kreta een van de beste bestemmingen voor een zonvakantie. Hou je ervan als de temperaturen iets lager zijn? In september geniet je op Kreta van temperaturen rond de 25 graden. 

Van plan om een vakantie naar Kreta te boeken? Via Bespaardeals.nl profiteer je van korting op je vakantie bij Expedia.

Wat is het klimaat op Kreta?

Kreta heeft een mild mediterraan klimaat, dit betekent zachte winters en ongeveer 300 dagen per jaar waarop de zon schijnt. Door het klimaat op Kreta is de kans groot dat je tijdens je vakantie veel kunt genieten van de zon. Hou je van rust tijdens je vakantie? Dan is het voorjaar voor jou de beste reistijd om Kreta te bezoeken. De maand april is erg populair voor een rustige vakantie op Kreta, echter is dit niet de beste reistijd voor een zonvakantie. De gemiddelde temperatuur op Kreta in april is 20 graden.

Voor een strandvakantie op het Griekse eiland is de beste reisperiode vanaf begin juni tot half oktober. Terwijl de maand september wordt gezien als de ideale reistijd voor een actieve vakantie op Kreta. In deze maand is het niet te warm, terwijl het zeewater nog een heerlijke temperatuur heeft.

Bezienswaardigheden op Kreta

Het Griekse eiland Kreta is al jaren een populaire toeristische bestemming. Als vakantiebestemming is Kreta ideaal voor een zonvakantie, maar ook als je liefhebber bent van een actieve vakantie is het eiland geschikt. Op dit grootste eiland van Griekenland vind je veel bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld het Arkadi klooster, het Venetiaanse fort in Rethymnon, prachtige natuur, Heraklion, Knossos en de Samaria Kloof. Naast deze bezienswaardigheden zijn er op Kreta nog veel meer leuke en bijzondere bezienswaardigheden. Op deze pagina hebben we alle bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *