Vakantie met baby

Op vakantie met je baby: wat neem je allemaal mee?

Ga jij binnenkort op vakantie met de kleine? Reden genoeg om je goed voor te bereiden! Een vakantie met je baby vergt immers een andere voorbereiding dan de vakantie met je partner. Denk aan de luiers, rompertjes en bijvoorbeeld billendoekjes die je mee moet nemen. Het is niet altijd even gemakkelijk om de spullen van je favoriete merken in het buitenland te kopen. In dit artikel vind je een handige checklist van spullen die je niet mag vergeten, wanneer je met de baby op vakantie gaat. Aan welke van deze spullen had je zelf al gedacht? 

Producten voor de verzorging van je kleine

Allereerst is het zaak om voldoende producten mee te nemen voor de verzorging van je baby. De billendoekjes en luiers waren er al een voorbeeld van! Denk ook aan billencreme, een aankleedkussen en bijvoorbeeld snoetenpoetsers. Andere handige spullen voor de verzorging van je baby zijn washandjes, babyzeep en -shampoo, babyolie, een borsteltje voor de haren van je kind en bijvoorbeeld tandzalf. Tandzalf is alleen noodzakelijk, wanneer de tandjes van je baby door beginnen te komen. 

Kleding voor je baby op vakantie

Naast de verschillende voorwerpen voor de verzorging van je baby, is het belangrijk om voldoende kleding mee te nemen. Houd er hierbij rekening mee, dat het in de nacht behoorlijk af kan koelen. Dat geldt niet alleen voor landen ten noorden van Nederland, maar bijvoorbeeld ook voor Frankrijk en Spanje. Daarbij is het verstandig om dichte schoentjes mee te nemen. Het voorkomt dat je baby zich op de camping bezeert aan een pad met kiezels. Andere kleding voor je baby welke niet mag ontbreken:

  • Jasjes
  • Korte en lange broekjes
  • Truien 
  • Vestje 
  • Waterschoentjes
  • Pyjama 
  • Sokken
  • Luiertas rugzak
  • Zonnehoedje  
  • Slabbetje 

Voeding voor de kleine op je vakantieadres

Nu de tassen en koffers vol beginnen te raken, is het nog zaak om rekening te houden met de voeding voor je kind. Zorg dat je voldoende babyvoeding meeneemt en vergeet ook de zuigfles niet. Het is verstandig om direct meerdere speentjes mee te nemen voor deze fles. Ook een thermosfles en meerdere doseerbakjes komen goed van pas. Voorkom dat je direct op zoek moet naar een supermarkt, door zelf een groente- of fruithapje mee te nemen voor de eerste paar dagen. 

Tips voor een geslaagde vakantie met je baby

  • Insmeren met zonnebrandcrème. Ga je op vakantie naar een zonnige bestemming? Bescherm dan het kwetsbare huidje van de baby goed tegen de zon. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je kindje verbrand, dus voorkom dit door goed te smeren.
  • Vaccinaties. Bij een verre reis met je baby is het van belang om te controleren of er extra inentingen nodig zijn.
  • Drinken. Zorg ervoor dat je kindje ruim voldoende blijft drinken op een warme vakantiebestemming. Een baby zweet veel, dus echte vocht is ontzettend belangrijk.

Bescherm tegen muggen. Om te voorkomen dat je kindje door muggen wordt gestoken is het belangrijk om DEET tegen insectenbeten mee te nemen. Let wel op de concentratie DEET, bij jonge kinderen mag er maximaal 30% DEET gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *