Online blijven tijdens de vakantie

Online blijven tijdens je vakantie, waar moet je op letten?

Als je op vakantie gaat naar Kreta gaat is het slim om van tevoren een simkaart te kopen waarmee je veel kunt internetten. De wifi-verbindingen op het eiland zijn niet altijd even goed, waardoor je lang moet wachten om een filmpje te laden. Laat staan wanneer je een film of serie op Netflix wilt kijken. Een mobiele internetverbinding is dan een fijne bijkomstigheid. Maar waar kun je nog meer op letten om online te blijven tijdens je vakantie in Kreta?

Een mobiele internetverbinding

We hebben het net al kort benoemd. Een mobiele internet verbinding via 3G of 4G levert een hoop gemak op. Je kunt er niet alleen in je hotel mee internetten, ook tijdens tochtjes in dorpjes of op het strand heb je daardoor internet. Als je momenteel een abonnement hebt met een flinke databundel kun je die in Europese landen gewoon blijven gebruiken zoals je dat in Nederland gewend bent. Als je een kleine data bundel hebt kun je kiezen om een simkaart voor op de vakantie te kopen. Via deze prepaid simkaart kun je dan internetten en bellen in het buitenland zonder je zorgen te maken over flinke extra kosten. Je kunt zelfs nog blijven whatsappen met je oude telefoonnummer!

Kies een provider die bij jouw situatie past

Om te kunnen internetten en bellen heb je een simkaart nodig van een telecomprovider. Maar welke provider kies je dan? Dat hangt helemaal van jou wensen af. Heb je liever een grote databundel of vindt je belminuten belangrijker? En hoe zit het met de tarieven? Houdt bij de keuze voor een provider dus rekening met je wensen en vergelijk op prijs. Op prepaidsimkaart.net kun je de goedkoopste prepaid simkaart voor jouw situatie kiezen. 

Tarieven

Bekijkt de tarieven van de providers zorgvuldig. Er zijn namelijk grote verschillen in de aanschafkosten van prepaid simkaarten. Zo is het bij de ene provider gratis terwijl je bij de ander 15 euro moeten betalen. Je krijgt dan wel beltegoed ter waarde van 22,50 euro.  Ook de manier waarop de kosten berekend worden verschilt. Bij de ene provider betaal je vanaf de 1e minuut terwijl je bij Ortel Mobile 0,29 euro als starttarief moet betalen. Naast de reguliere kosten voor belminuten, sms’jes en data kun je meestal ook een voordeel bundel aanschaffen. Je krijgt dan voor een vast bedrag een bundel die in verhouding een stuk voordeliger is dan wanneer je dat los zou moeten betalen. 

Powerbank

Een van de meest voorkomende problemen met een telefoon op vakantie is een lege batterij. Door de felle zon zet je je helderheid op de maximale stand en dat merk je in je batterijpercentage. Een stopcontact is niet altijd beschikbaar waardoor je met een lege telefoon komt te zitten. Erg vervelend als je een lange dag te gaan hebt en niet even op je telefoon kan zitten. Of je kunt niet even iets lezen als je lekker op het strand ligt te zonnen. Door een powerbank mee te nemen kun je je telefoon altijd opladen wanneer je batterij leeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *