Telefoongebruik tijdens vakantie

Voorkom torenhoge telefoonkosten als je op vakantie gaat!

Even lekker ontspannen op vakantie Whatsappen met je vrienden, muziek luisteren en de routeplanner gebruiken voor de drukke stad. Dat moest een 19-jarige Schotse ook hebben gedacht. Ze ging lekker vaak internetten op vakantie en toen viel er een rekening van 30.000 euro op de deurmat. Volgens de Schotse was ze gewoon verslaafd aan haar telefoon en ging ze internetten op plekken waar geen wifi was. Ontzettend zonde natuurlijk. Hoe zorg je ervoor dat je niet al te veel mobiele kosten hebt als je lekker op vakantie gaat? In dit artikel staan tips hoe jij het maximale kunt verbruiken zonder veel geld kwijt te raken, zodat je vakantie in bijvoorbeeld Kreta ook voor je portemonnee leuk is!

Geen financiële risico voor

Wil je geen enkele financiële risico oplopen? Kies dan voor een prepaid simkaart. Met een abonnement loop je het risico om over je bundel heen te gaan, waardoor je extra moet betalen voor je verbruik. Prepaid betekent letterlijk vooraf betalen, waarbij je voor 20 euro het bedrag kan opmaken voor bellen en sms’en. Tegenwoordig heb je ook prepaid internetkaarten. Zo kan je gerust in het buitenland naar familie en vrienden berichten sturen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je veel moet betalen.

Je hebt ook prepaid bundels die doorlopen. In het begin van de maand betaal je dan voor je bundel. Een prepaid mag je onbeperkt gebruiken, zolang je je telefoon regelmatig (bijvoorbeeld eens in de drie maanden) opwaardeert. 

Wel zijn de tarieven bij een prepaid hoger dan bij een abonnement. Indien je dus een lange tijd wilt bellen, sms’en en data wilt gebruiken moet je voor jezelf een goede afweging maken.

Geen financiele risico's vakantie

Gebruik zoveel mogelijk wifi

Op vakantie is het slim om zo veel mogelijk wifi te gebruiken. Je betaalt namelijk geen extra kosten als je je wifi aanzet. Wil je toch gebruik maken van je databundel? Gelukkig is het verbruik van data binnen de Europese Unie een stuk goedkoper geworden, doordat telecomproviders geen extra kosten mogen rekenen voor bellen, sms’en en internetten vanuit een ander land. 

Wil je bekenden in Nederland bellen? Zet dan Wifi aan en gebruik hiervoor Whatsapp. Let er wel op dat dit voor landen binnen de EU geldt. Ga voor jezelf dus na welke landen hieronder vallen. Let wel op: Voor bellen vanuit Nederland naar het buitenland betaal je nog steeds het hoge tarief.

Controleer de data-veelvraten!

In de instellingen van je telefoon kan je onder “mobiele data” of “dataverbruik” zien welke apps ware dataverslinders zijn. Je kan ook apps gebruiken als DataMan of In Control, waardoor je snel kunt zien hoeveel MB’s je nog kan gebruiken. Door een notificatie in te stellen krijg je een melding als je limiet bijna is bereikt.

Een goede vakantie vergt een goede voorbereiding

Voordat je in het vliegtuig stapt kan je alvast wat dingen downloaden. Een handige app is Pocket, waarmee je artikelen kan opslaan, zodat je het later kan downloaden. Op Spotify en Maps bijvoorbeeld heb je ook de optie om offline dingen te downloaden. 

Een goede vakantie vergt dus een goede voorbereiding. Na het lezen van dit artikel heb je voldoende tips, zodat je vakantie in bijvoorbeeld Kreta in alle opzichten leuk blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *