Tzatziki op Kreta eten

Het heerlijke eten en drinken op Kreta

Tzatziki, Pita Giros, Mousaki en Keftedes zijn waarschijnlijk de gerechten die als eerst in je op komen als je denkt aan het Griekse eten, nietwaar? Dit is ook niet gek! Het zijn typische gerechten vanuit deze cultuur en je kunt er ook zeker niet omheen als je op Kreta bent. Ook de lokale drank Raki is hier erg populair. Overal waar je bent wordt dit drankje te pas en te onpas aangeboden, vooral als je rond een uurtje of negen heerlijk zit te smikkelen van je eten. Het eten en drinken op Kreta is verrukkelijk en er is zoveel keus! Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van de 10 beste restaurants in verschillende plaatsjes.

Grieks eten op Kreta

Ontdek de beste restaurants van Kreta

  1. Zefyros Family Fisch Taverne

Dit restaurant in Rethymnom is een absolute aanrader voor visliefhebbers. Vissoorten als zalm, tonijn en gamba’s worden vers klaargemaakt en zijn enorm lekker van smaak. Naast vis en zeevruchten kun je hier ook Mediterraan en Grieks eten bestellen. Door de centrale ligging is de prijs iets duurder dan wat je van het eten en drinken op Kreta gewend bent, maar oh wat is het goed. Het restaurant zit meestal overvol met ook nog een lange wachtrij voor de deur. Reserveren zou heel slim zijn!

  1. Taverne Harakas

Voor als je in het plaatsje Chersonissos verblijft is restaurant Taverne Harakas heerlijk om te eten. Het is een typisch Grieks restaurant gerund door een hechte familie – met jawel, moeders in de keuken. Wat dit restaurant zo leuk maakt, is de livemuziek! Onder het genot van je traditionele Stifado kun je genieten van een heerlijke gitaarsound.

  1. Peskesi

Als je op zoek bent naar goed eten en drinken op Kreta ben je hier aan het juiste adres. Een uniek restaurant op een verborgen plek. In één van de zijstraatjes van Heraklion kun je dit heerlijke restaurant vinden. De gerechten zijn biologisch en komen vooral uit eigen teelt. Je kunt wel zeggen dat dit restaurant ideaal is voor de vegetariërs onder ons. Vooral de Griekse salade is erg geliefd.

  1. Kafenio Medzedopleio Eilikrineia

Gelegen in Kissamos vind je dit authentieke restaurantje en kun je genieten van Grieks eten op zijn best. De porties die je hier krijgt zijn meer dan genoeg voor een leuke prijs. Nog iets leuks; in de verlichte tuin kun je genieten van een heerlijke zomeravond met als afsluiter de welbekende Raki.

  1. Spyros Taverna

Hou jij van lekker Grieks eten, livemuziek, de sirtaki dans en ongelofelijk vriendelijk personeel? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Spyros. Als je in de buurt van Gouves vertoefd biedt gastheer Spyros je zelfs een haal en breng service aan.

  1. George’s Yard

Dat het eten en drinken op Kreta verrukkelijk is, is een ding wat zeker is. Dit restaurant gelegen aan de kust van Matala staat onder meer bekend door zijn verse vis en prachtige uitzicht. Naast vis kun je ook andere lekkernijen bestellen. Met de veelzijdige kaart van dit eettentje is de keus reuze!

  1. Taverna Merastri

Aan de rand van het dorpje Sellia is restaurant Tavenra Merastri gelegen. Niet alleen het prachtige uitzicht over de baai van Plakias is uitmuntend, ook de Kretenzische keuken is zalig. Daarnaast komen de meeste ingrediënten uit eigen boerderij, dus verser kan haast niet!

  1. 12 Tables

Als je die typische Griekse keuken nu wel gezien hebt en in de stemming bent voor een Italiaanse pasta of een overheerlijke hamburger staat 12 Tables voor je paraat. 12 Tables? Ja, je hoort het goed. Dit restaurant aan de doorgaande weg van Agia Marina is super klein, maar vooral heel knus met zijn twaalf tafeltjes.  Verder worden de borden met eten mooi opgemaakt en hangt er een huiselijke sfeer op het terras.

  1. Palio Kantouni

Zegt de film “Who pays the ferryman” je wat? Dan herken je het plaatsje Elounda vast door en door. Het centrum is supergezellig met een haventje en een boulevard waar je heerlijk kunt eten. Een van die gezellige eetgelegenheden is Palio Kantouni. Dit is een Mezze restaurant waar je je geluk niet op kan als je dol bent op verschillende kleine gerechtjes.

  1. Kimzu Sea Lounge

Romantisch eten en drinken op Kreta kan in het plaatsje Agios Nikolaos. Een dinertje met een heerlijke cocktail en een achtergrondmuziekje aan het strand klinkt fantastisch toch? Dit kan allemaal bij Kimzu Sea Lounge. Voor je het weet doezel je weg onder de sterren en de maan.

Speciale en grote familie gelegenheden

Voor de Grieken is het avondeten een sociale en vooral gezellige bezigheid. Hele families komen bijeen en maken de lekkerste gerechten. Deze worden rond een uur of half tien onder het genot van een wijntje opgegeten. Naast de welbekende drank Raki wordt er ook veel Restina en Mythos gedronken op Kreta. Restina is wijn met een sterke harssmaak en Mythos is een typisch Grieks biertje. Het eten en drinken op Kreta is veelzijdig en zeker de moeite waard om te ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *