Activiteiten op Kreta

Op vakantie in Chersonissos? Dit de leuke activiteiten op Kreta!

Op vakantie in Chersonissos? Op Kreta kan je naast uitgaan ontzettend vele beleven. In dit artikel lees je daarom de bezienswaardigheden van het eiland en krijg je tips voor een leuk avondje “Cherso”.

Ontdek Chersonissos!

Wil je even uitbrakken van je wilde nachten in Chersonissos? Het is zeker aan te raden om de oude hoofstad van Kreta, Heraklion, te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Venetiaanse Loggia en de Morosini fontein. De Venetianen bouwden aan het noorden van de stad een fort om de inwoners te beschermen tegen de invloeden van de voormalig Ottomaanse rijk. Het Morosini fontein is een van de weinige monumenten die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd en stamt al van 1629.

Wandel door de kloven van Kreta

Kreta ken je natuurlijk van de mooie stranden en de goede temperaturen. Wist je ook dat het land ook prachtige natuur heeft? Op Kreta vind je veel bergen en in de loop van de tijd zijn hier grote kloven ontstaan. Daarom is het leuk om de door de kloven te lopen en de verkoeling op te zoeken. Mocht je liever niet al te veel willen lopen is de Imbroskloof aan te raden.

Ontdek ook de andere kant van Kreta

Veel mensen slapen rond de kust en gaan dus echt voor de zon, zee en strand. Dat is zonde, want Kreta heeft veel meer te bieden. Kies bijvoorbeeld ook voor de binnenlanden van Kreta en slaap op een opblaasbare tent. In dit gedeelte van het eiland beleef je het onbewerkte natuur. Zo heb je de keuze uit diverse restaurants. Kijk er niet van op dat wilde geiten plotseling de weg oversteken! 

Meer van Kreta ontdekken

Oh, oh, wat is Cherso leuk!

Als je op vakantie gaat naar Chersonissos is het uitgaan minstens zo belangrijk! Chersonissos heeft heel wat uitgaansgelegenheden, waardoor het wel goed moet komen.

In Chersonissos heb je bijvoorbeeld Club Sensation. Hier komen al jaren heel wat artiesten van Nederland vandaan, zoals Maan en Dave Roelvink. Velen vinden het een van de betere nachtclubs. De tickets zijn rond de 15 euro. 

Als je nog niet weet waar je uit kan gaan is het slim om de Beachroad te nemen. In deze straat vind je de leukste en mooiste clubs, dus dan moet het wel goedkomen.

De leukste restaurants van Kreta

Kreta heeft heel veel leuke restaurants. Een van de restaurants is Peskesi. Dit is een biologische restaurant waar de maaltijden er prachtig uitzien. Dit is een restaurant voor als je de Griekse keuken wilt proeven. 

Restaurant Prima Plora mag er ook wezen! Dit restaurant is gelegen aan de kust van Rethymnon. Prima Flora is ook een biologisch restaurant met een modern uiterlijk. 

Wil je nog meer restaurants ontdekken? Kreta heeft een hoop leuke restaurants. Denk bijvoorbeeld aan restaurant Raki Ba Raki en Taverna Hovoli. Je moet er bij sommige restaurants moeite voor doen, maar de kwaliteit is echt goed!

Zo overleef je de hitte van Kreta

Op Kreta zijn temperaturen van dertig graden eerder regel dan uitzondering. Op Kreta kan je ook in een opblaasbare tent verblijven. Kies bijvoorbeeld voor warmhouddekens (ja, je leest het goed) om de tent af te koelen. Deze dekens hebben een reflecterende folie, waardoor de zonlicht wordt gekaatst. Ook de plek waar je je opblaasbare tent opzet speelt een rol. Kies een plek waar je de tent aan het eind van de middag of begin van de avond in de schaduw komt te staan. Bij een paar graden merk je al het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *