Tanzania safari

Tanzania Safari uitzoeken

Wanneer je een echte Tanzania safari wilt gaan maken, is het belangrijk om te weten dat je niet gewoon één safari kunt boeken in Tanzania. Tanzania is namelijk één groot natuurgebied met diverse prachtige plekken waar een safari geboekt kan worden.

Ook zijn er verscheidene mogelijkheden, afhankelijk van het aantal dagen de ja een rondreis wilt maken. Gemiddeld gaan mensen voor ongeveer een 11-daagse rondreis. Daarbij kun je kiezen welke hoogtepunten je allemaal wilt gaan zien en welke hiervan voor jou het belangrijkste zijn. Zo kan het enorm aan te raden zijn om langere tijd in de Serengeti te blijven, waar je prachtige meerdaagse safari’s kunt maken. Hieronder lees je over de verscheidene mogelijkheden die er zijn bij een meerdaagse Tanzania safari.

Een 5-daagse Tanzania safari

Het minimaal aanbevolen aantal dagen dat je wilt plannen voor een Tanzania safari is vijf dagen. Hierbij heb je net genoeg tijd om een aantal hoogtepunten uit deze prachtige omgeving te bekijken en is het, indien gewenst, mogelijk om de reis te combineren met Zanzibar. Bij dit soort pakketreizen zul je altijd te maken hebben met hotels of resorts die in de categorie zilver vallen en op basis zijn van volpension.

Bij de meeste pakketten heb je wel de keus om bijvoorbeeld de upgraden naar gold of platina hotels, waarbij je een hogere luxe kunt verwachten. Meestal wordt de eerste dag van een pakketreis ingepland als vrije dag, waarbij je aankomt op het Tanzaniaanse vliegveld Arusha en van daar naar je eerste hotel reist. Vervolgens zul je één dag hebben op het indrukwekkende Ngorongoro conservation gebied en de volgende dag doorreizen naar de Tarangire national park, waar je het baobab bomen van honderden jaren oud kunt bewonderen.

Hier kun je ook een prachtige safari maken en een Maasai dorp bezoeken. De laatste twee dagen heb je de mogelijkheid om in een extra nationaal park of Tanzania safari te boeken, of anders door te vliegen naar het prachtige eiland Zanzibar.

Een 10-daagse safari

Wanneer je kiest voor een tien daagse Tanzania safari, weet je zeker dat je maximaal kunt genieten van alle prachtige mogelijkheden in het diverse land. In deze Tanzania safari maak je dan ook een geweldige reis langs alle prachtige parken van Noord Tanzania.

Van het indrukwekkende Arusha National Park tot het machtige Serengeti nationaal park. Daarnaast kun je de laatste paar dagen nog heerlijk bijkomen op het paradijselijke eiland Zanzibar. Met deze Tanzania Safari kies je voor een heel uitgebreid pakket met prachtige hotels en ruime tijd om een mooie safari te maken door het Serengeti nationaal park en het Arusha nationaal park. Daarnaast is er de tijd om eens goed te kijken naar de Kilimanjaro en een mooie wandeling in het omliggende natuurgebied te maken. Hierbij heb je de mogelijkheid om met een gids een stukje de Kilimanjaro te beklimmen. Let wel dat je hier qua kleding goed op voorbereid moet zijn!

Het is geen wandeling die je spontaan kunt gaan maken. Je komt door diverse weers- en temperatuur omstandigheden heen en het is belangrijk dat je op al deze temperaturen en regen of warmte voorbereid bent. Een reis door de Kilimanjaro kan bij een Tanzania safari een hele welkome afwisseling zijn. Enthousiast geworden? Bij tanzaniaspecialist vind je het meest complete aanbod aan Tanzania reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *