De voordelen van een VPN in het buitenland

VPN staat voor virtual private network. Het is zeer populair bij internetgebruikers om er gebruik van te maken. Zeker voor mensen welke houden van veilige internetverbindingen en anonimiteit. Ook voor zakelijke reizigers is een VPN een zeer belangrijke tool om hun gegevens mee te beschermen. Op vliegvelden, in restaurants en bij een hotel wordt er namelijk gehoord op de reiziger. Ze zijn een gewillig slachtoffer voor internetcriminelen. Ze maken het mogelijk voor hun om gebruik te maken van veel gegeven. Soms weten ze zelfs de betaalgegevens te verkrijgen. Met een VPN is dit niet meer mogelijk. Daarom is een VPN zo populair! 

Wat doet een VPN? 

Een VPN helpt je om toegang te krijgen tot het internet op een veilige manier. Vanaf jouw smartphone of laptop maak je een verbinding met het VPN. Het VPN maakt vervolgens een verbinding met het internet. Het is een manier om dus anoniem te blijven. Men kan de verbinding namelijk traceren tot het VPN. Het maakt het mogelijk om zo ook veilig te internetten. Het komt omdat de data versleuteld verzonden wordt. Niemand kan “toevallig” meekijken met de data die via het (gratis) Wifi netwerk wordt verstuurd. Het is ideaal om een VPN te gebruiken om anoniem het internet op te gaan. Een filmpje downloaden mag niet. Het kan nu wel wat gemakkelijker. 

Login op een server in Nederland

Het is natuurlijk prettig om op een VPN in te loggen in Nederland terwijl je eigenlijk niet in het land bent. Het is ideaal om zo een gemiste uitzending op het internet te bekijken. Veel Nederlandse series zijn alleen te bekijken vanaf een Nederlandse locatie (RTL XL en Uitzendinggemist.nl). Met een VPN is het mogelijk om deze series gewoon te bekijken en te volgen. Het is niet nodig om een uitzending te missen in het buitenland. 

Voorkom censuur

Landen als China kennen veel censuur. Het is niet mogelijk om er normaal gebruik te maken van Gmail of van YouTube. Door gebruik te maken van een VPN is dit wel mogelijk. Je kunt dan Gmail en YouTube gebruiken net alsof je in Nederland bent. Wel zo handig. Goose VPN is een VPN wat we kunnen aanraden om ook in het buitenland te gebruiken. Het is zo mogelijk om de landen die censureren te overwinnen. Een prettig gevoel. Doordat je ook (grotendeels) anoniem het internet op gaat kan men het niet eens zien. Tenminste niet wie het is. 

Een veilige verbinding

Het is natuurlijk een prettig gevoel en een fijn idee om veilig het internet op te gaan. Er zijn steeds meer virussen, malware, spam en enge mails die men krijgt. Door gebruik te maken van een veilig VPN is het mogelijk om hier niet meer over na te denken. Bescherm jezelf tegen de “bad guys”. Ook op Kreta zijn er internetcriminelen actief. Zorg ervoor dat ze jouw vakantie op Kreta niet verpesten en kies voor een VPN. 

Kies een goede VPN

Maak de juiste keuze wanneer je voor een VPN kiest. Het is belangrijk om een partij te nemen welke verschillende server locaties heeft. Het is dan mogelijk om vanaf verschillende landen in te loggen. Ideaal om daar ook een filmpje te kijken bij de Duitse of Engelse uitzendinggemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *