Is er een bitcoin exchange op Kreta?

Op bezoek op Kreta valt er zoveel te doen en zien en is het daarom ook zo belangrijk dat je over de nodige contanten beschikt. Het door de grote stroom aan toeristen die vanuit alle hoeken van de wereld naartoe stromen, kon Kreta dus niet achterblijven op de laatste ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency, vooral Bitcoin. Internationaal worden betalingen met deze munt namelijk steeds meer geaccepteerd en wordt het ook door de toerist gezien als een manier van betalen die veilig is en steeds sneller kan plaatsvinden.

Op Kreta heb je de beschikking over een Bitcoin ATM

Een exchange kan je beschouwen al seen wisselkantoor waar jouw Bitcoin wordt omgezet in harde euro’s. Met die op zak kunnen veel betalen snel worden verricht omdat lang niet overal op het eiland er de mogelijkheid wordt geboden om rechtstreeks te betalen met Bitcoin. Ook heeft zo een exchange het voordeel, dat je bij een sterke stijging van de koers, je gelijk er voordeel uit kan halen, ook wanneer je dus op vakantie op Kreta bent. Het is wel belangrijk om niet geheel te leunen op Bitcoin exchange en het meer te zien als een back up. Binnen de wereld van cryptocurrency kunnen veranderingen namelijk snel gaan, omhoog of omlaag als gekeken wordt naar de koers en kan het plots niet meer aantrekkelijk lijken om Bitcoin te gebruiken. Deze mate van onzekerheid zorgt ervoor dat het beter is om, indien mogelijk, zoveel als mogelijk van jouw betalingsverplichtingen te verrichten met geld dat je gewoon op jouw bankrekening hebt staan.

Probeer het gebruik te combineren

Niet volledig leunen op het gebruik van Bitcoin is mogelijk door te zorgen voor voldoende contanten of gewoon wat extra op jouw bankrekening. Betalen met jouw creditcard is nog altijd het populairst onder de toeristen in Kreta. Het voordeel van een Bitcoin exchange is dat het niet plaatsgebonden is. Zelfs wanneer de ATM bijvoorbeeld niet in werking is, kan je altijd nog online kopen en verkopen, waar jij je ook mag bevinden. Omdat het ook gewoon mogelijk is om Bitcoin om te zetten in euro’s, kan jij je online jouw bankrekening aanvullen. Indien je dus wat extra geld nodig hebt en alleen maar over Bitcoin beschikt, kan je overal waar je de beschikking hebt over een internetverbinding, de omzetting laten plaatsvinden. Het is dan wel te hopen dat de koers op dat moment voordelig is. Ook gaat elke omzetting gepaard met kosten en is het beter om alles in een keer te doen. En gesproken over transactiekosten: ook bij Bitcoinbetalingen zal er een fee betaald moeten worden aan de miners die de transactie mogelijk maken. Het is belangrijk om alle voor- en nadelen in overweging te nemen en daarom te kiezen voor een manier waar er zo min als mogelijk ‘verliezen’ zullen plaatsvinden.

Op Kreta betalen met Bitcoin en zelfs gelijk omzetten dankzij de speciale ATM, is mogelijk en zorgt voor extra betaalmogelijkheden. Net als bij elke andere vorm van betalen, dient er ook hier rekening gehouden te worden met de kosten verbonden aan elke transactie. We willen namelijk altijd het onderste uit de kan halen en is het beter om de transactiekosten zo laag als mogelijk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *