Kreta ontdekken met de auto

Auto huren op Kreta? Vergeet je creditcard niet!

Denk je de vakantie naar Kreta tot in de puntjes voorbereid te hebben, heb je zelfs al een huurauto geboekt en kom je er daar pas achter dat je de borg voor je huurauto met een creditcard moet betalen. Hopelijk lees je dit blog op tijd. Bij het huren van een auto in het buitenland wordt vrijwel altijd gevraagd om de borg met een creditcard te betalen. Hoe dit precies werkt lees je in dit artikel!

Hoe werkt een auto huren met een creditcard?

Het boeken van een huurauto in Kreta kan gemakkelijk online gedaan worden, echter moet je ter plaatse de borg voor de huurauto betalen. Bijna alle autoverhuurders op Kreta hebben als voorwaarden dat de waarborg betaald moet worden met een creditcard. Bij het huren van een auto op Kreta heb je het volgende nodig: 

  • Geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort, id kaart of rijbewijs.
  • Geldige creditcard. Heb je nog geen creditcard? Dan is het verstandig om deze tijdig aan te vragen, dit kan via Credit-cardaanvragen.nl. In vakantieperioden kan het langer duren voordat je er eentje ontvangt.
  • Eventueel de bevestiging van het reserveren. Als je een huurauto hebt gereserveerd vanuit Nederland dan is het verstandig om de bevestiging zowel digitaal als geprint mee te nemen op reis.

Verplichte waarborg betalen

Als je een auto gaat huren is het verplicht om vooraf waarborg te betalen. Voor de verhuurder is deze waarborg een garantie bij eventuele nalatigheid, fraude, diefstal of schade aan de huurauto. Hiervoor is dus bijna altijd een geldige creditcard nodig en deze moet ook nog eens op de naam van de hoofdbestuurder staan. Na het verstrekken van je creditcardgegevens aan de verhuurder en het ondertekenen van de machtiging is alles geregeld om de huurauto mee te nemen. In de huurvoorwaarden kan je het totale bedrag voor de waarborg terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *