Tips om vliegangst tegen te gaan

5 interessante tips tegen vliegangst

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar Kreta en heb je last van vliegangst? In dit artikel geven wij vijf interessante tips tegen vliegangst. Bijzonder veel mensen krijgen af te rekenen met vliegangst. Zodra ze een voet aan boord van een vliegtuig zetten hebben ze het idee dat ze gaan neerstorten. Ondanks het feit dat je stiekem weet dat, dat helemaal niet waar is kan je vaak dat vervelende gevoel maar moeilijk kwijtraken. In het bijzonder wanneer er een relatief lange vlucht voor de boeg staat kan dat voor deze mensen dan ook een ware kwelling zijn. 

Toch kan je er wel degelijk zelf ook iets aan doen. Wij hebben op deze pagina in ieder geval 5 interessante tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het bestrijden van jouw vliegangst. 

Tip 1: Wees rustig en heb vertrouwen 

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat stress je vliegangst kan versterken. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat je tijdig op de luchthaven aanwezig bent. Beter nog even tijd over om lekker te gaan shoppen of wat Netflix te kijken dan dat je al angst moet hebben om je vlucht te missen. Bovendien is het zo dat je er ook goed aan doet om vertrouwen te hebben in niet alleen de professionele piloten, maar ook in het vliegtuig waarmee je gaat opstijgen. Niet voor niets is het vliegtuig sinds jaar en dag veruit het meest veilige vervoermiddel ter wereld. Concreet? De kans dat jouw vliegtuig neerstort is 1 op 11 miljoen! 

Tip 2: Turbulentie is vervelend, maar niet per se gevaarlijk

Turbulentie is de vrees van nagenoeg iedereen die aan boord van een vliegtuig stapt. Dit fenomeen heeft er op haar eentje voor gezorgd dat menig aantal mensen met de nodige angst hun vlucht tegemoet zien. Dat is begrijpelijk, want turbulentie is ongelofelijk vervelend, maar niet gevaarlijk. In principe is turbulentie dan ook niets anders dan bewegingen die door het vliegtuig worden gemaakt op de golven die zich in de lucht bevinden. Ben jij iemand die niet tegen turbulentie kan? Neem dan zeker niet plaats achteraan het vliegtuig. Het is namelijk zo dat de turbulentie hier net wat heviger is dan in andere delen van het vliegtuig. 

Tip 3: Denk goed na over wat je eet en drinkt 

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het wordt voor aanvang van elke vlucht aangeraden om goed na te denken over wat je gaat eten en drinken. Probeer bijvoorbeeld koffie en chocolade te vermijden. Zowel cafeïne als suikers staan er namelijk om bekend nervositeit aan te wakkeren. Kan jij beter ontspannen wanneer je een glaasje alcohol op hebt? Dat kan. Een lekker glaasje wijn of een biertje kunnen je vlucht heel wat minder stresserend maken. Het spreekt voor zich dat je hier wel niet mee moet overdrijven…

Tip 4: Zorg voor afleiding 

Vandaag de dag hoef je zeker niet tijdens de volledige vlucht gewoon krampachtig in je stoel plaats te nemen, integendeel. Zak lekker onderuit en kijk een filmpje of lees een boek. Ontspan jij bij het luisteren naar muziek? Neem dan gerust je MP3 mee of luister naar muziek op je laptop of tablet. Ga je samen met een vriend, vriendin of familielid op vakantie? Dan kunnen jullie tijdens de vlucht zelfs leuke spelletjes spelen. Een kaartspel als UNO neemt niet veel plaats in beslag en kan de tijd aan boord van het vliegtuig veel sneller laten gaan. 

Tip 5: Volg een cursus tegen vliegangst

Last but not least is het zo dat er op de markt tal van verschillende cursussen tegen vliegangst zijn terug te vinden. Wanneer je echt al alles hebt geprobeerd en je vliegangst maar niet verdwijnt is het altijd de moeite waard om een dergelijke cursus te gaan volgen. Je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat je voor zo’n vliegangst cursus een bepaald budget dient te voorzien. Met de cursus vliegangst van Onbezorgd Vliegen kun je al binnen één dag van je vliegangst af zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *