Hoe lang is het om te vliegen naar Kreta

Hoe lang is het vliegen naar Kreta?

Het prachtige eiland Kreta is een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders. Dit grootste eiland van Griekenland is zo populair door de prachtige landschappen en het heerlijke klimaat. Daarnaast is het vanaf Nederland slechts 3,5 uur vliegen naar Kreta. Voor een vliegvakantie ligt Kreta dan ook lekker dichtbij.

Vliegafstand Nederland naar Kreta

Vanuit Nederland vliegen naar Kreta kan vanaf Schiphol, Rotterdam airport en Eindhoven airport. De vliegafstand is gemiddeld 2400 kilometer. Wat betekent dat het ongeveer 3,5 uur vliegen is, natuurlijk afhankelijk vanaf welke luchthaven je wilt vliegen.

Valuta en tijdsverschil

Ook fijn aan het eiland Kreta is dat er slechts 1 uur tijdsverschil is met Nederland en dat je er gewoon kan betalen met de Euro. Dit komt omdat Griekenland ook in de Europese Unie (EU) zit. 

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Kreta

De vliegtijd naar Kreta is afhankelijk van welk vliegveld waarop je land. Je kan landen op Heraklion en Chania. Als je rechtstreeks wilt vliegen kan je het beste kiezen voor een vlucht naar Heraklion. Deze vlucht van Schiphol naar Heraklion (Iraklion) duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Een goede tips voor parkeren op Schiphol is het online reserveren van een parkeerplaats!

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven airport kan je rechtstreeks naar Chania vliegen. De vliegtijd van Eindhoven naar Chania is 3,5 uur. Naar het vliegveld Heraklion op Kreta is het iets langer vliegen, ongeveer een kwartiertje. Vanaf Rotterdam naar Kreta vliegen duurt ook ongeveer 3,5 uur bij een rechtstreekse vlucht. Het nadeel van vliegen vanaf Rotterdam airport is dat er in het laagseizoen weinig tot geen rechtstreekse vluchten naar Kreta vertrekken. Waardoor de vliegtijd van Rotterdam naar Kreta in het laagseizoen kan oplopen tot maar liefst 10 uur.

Wanneer je vliegt naar Kreta of van plan bent om de reis te boeken dan is het slim om eerst te kijken naar de goedkope vakantie aanbiedingen. Kreta heeft genoeg te bieden over het hele eiland en het geld dat je bespaart op de reis zelf kun je tijdens je vakantie goed gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *