Weetjes Griekenland

5 dingen die jij nog niet wist over Griekenland!

Mamma Mia, broodje gyros, Athene, letters die niet te ontcijferen zijn… Waarschijnlijk kent iedereen Griekenland, maar kent Griekenland jou al? Nee? Dan is deze blog jouw teken om het prachtige land écht een keer beter onder de loep te nemen en te gaan genieten van de Griekse cultuur! Wij geven je graag een aantal leuke feitjes mee voordat je het vliegtuig naar Athene, Kreta, Kos of Rhodos inspringt.

Witte huisjes, blauwe deuren

En weer komen we terug bij Mamma Mia, de film opgenomen op het meest idyllische plekje van Griekenland. Tenminste, dat zou je denken! Want deze film hotspot is niet het enige idyllische plekje van het land van de Grieken… Sterker nog; overal kom je dorpjes met witte huisjes en blauwe deuren tegen! Wist je dat de Grieken geloven dat de kleur blauw beschermd tegen kwaad?

Schaapjes tellen 

Leuk feitje over Griekenland én een goede tip om snel in slaap te komen; Griekse eilanden tellen. Griekenland kent zoveel eilanden, dat het precieze aantal zelfs onbekend is. Geschat is dat het aantal tussen de 2.000 en 6.000 eilanden ligt! Het grootste eiland van Griekenland is Kreta, je hebt maar liefst meer dan zes uur nodig om deze per auto helemaal over te steken (van Oost naar West of vice versa).  

Lekker eten 

Een broodje pita met feta, of een bakje olijven op het terras… je komt onbewust ontzettend vaak in aanraking met eten uit de Griekse cultuur! Wist je dat Grieken gemiddeld 10 kilo feta per persoon per jaar eten? En dat er wel 120.000.000 olijfbomen in Griekenland te vinden zijn? Het land staat dan ook op de tweede plek als het gaat om hoeveelheden olijven productie per jaar! 

Zonovergoten vakantie

Hoewel Griekenland 250 zonnedagen per jaar heeft en daarmee dus behoort tot een van de zonnigste landen die Europa kent, kan je in Griekenland ook skiën! Er zijn maar liefst tien skigebieden waar jij jezelf op de latten kan plaatsen en van de piste af kan zoeven! 

Last but not least… wist je dat?

Wist je dat je heel makkelijk kan werken in Griekenland? Bijvoorbeeld door remote te werken vanuit jouw Nederlandse organisatie, of door een zomer op een camping door te brengen en mee te doen met het animatieteam? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *