kreta wandeltocht

Wat neem je mee op een wandeltocht op Kreta?

Het mooie Kreta

Kreta is het op vier na grootste eiland in de Middellandse Zee en het grootste van de eilanden die deel uitmaken van het moderne Griekenland. Het eiland is relatief lang en smal en strekt zich uit over 260 km op de oost-westas en varieert in breedte van 7,5 tot 37 mijl (12 tot 60 km).

Het Kretenzische landschap wordt gedomineerd door typisch mediterraan struikgewas (maquis of garrigue). Palmbomen zijn af en toe langs de kusten te vinden in het oosten. Een scala aan plantensoorten — met name bloemen — gedijt goed in het gematigde klimaat. Dit maakt van Kreta de perfecte plek om een mooie wandeltocht te maken.

Wandeltocht op Kreta

Kreta is een perfecte bestemming om te gaan wandelen in de bergen. Wandelen op Kreta is een populaire activiteit, duizenden toeristen bezoeken het eiland jaarlijks om de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden op Kreta te ontdekken. Kreta is een geliefd wandeleiland vanwege haar mooie bergketens en kloven.

De bergketens van Kreta zijn gelegen in het zuidwesten en tellen zo’n 30 toppen die je vanaf meerdere plekken op het eiland kunt bewonderen. Daarnaast staat Kreta wereldwijd ook vooral bekend om zijn prachtige kloven zoals de populaire Samaria, Aradena en Imbros Gorge waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Wat neem je mee op een wandeltocht op Kreta?

Elke fanatieke hiker is zich bewust van het belang van een goede uitrusting. De duur van de wandeling en locatie bepaalt voor een groot gedeelte hoe de ideale uitrusting eruitziet. Wij hebben de ideale Kretenzische wandeltochtuitrusting opgesplitst in drie secties. Namelijk: wandelkleding, rugzakken en bijzondere zakmessen.

Wandelkleding

De beste wandelkleding die je kunt dragen tijdens een wandeltocht in Kreta — zeker tijdens de zomermaanden — bestaat uit lichte en luchtige kledingstukken. Zoek naar overhemden, korte broeken en broeken in wit, bruin of kaki. Draag vooral losse, ‘ademende’ kleding. Licht wegende kleding die ruim valt en goed ademt, helpt om je lichaam op temperatuur te houden. Nylon en polyester zijn goede keuzes. Katoen kan ook een goede keuze zijn. 

Rugzakken

Geventileerde rugzakken — ook wel rugzakken met zwevend gaas genoemd — hebben een grote opening achter het gaas die de luchtstroom stimuleert, zodat je shirt sneller droogt als je transpireert. Ze zijn veel comfortabeler dan conventionele rugzakken wanneer je wandelt bij warm en vochtig weer of wanneer je een zware last met je meedraagt. Het prestatieverschil is aanzienlijk, daarom zijn geventileerde rugzakken de beste keuze voor je wandeltocht op Kreta. 

Bijzondere zakmessen


Je weet nooit wat je tegenkomt tijdens je wandeltocht, daarom is het sterk aan te raden om een goed zakmes mee te nemen tijdens je wandeltocht op Kreta. Bijzondere zakmessen zijn handig voor het repareren van je uitrusting, het bereiden van voedsel, eerste hulp, het maken van aanmaakhout of andere noodbehoeften. Elke fanatieke hiker is zich hiervan bewust en investeert daarom in een goed zakmes.

Afsluitende woorden

Bedankt voor het lezen van deze blog. Als het goed is kun jij nu een geschikte wandeluitrusting samenstellen en vol vertrouwen gaan hiken op het mooie Kreta. Wij wensen je ongelofelijk veel plezier en succes en hopen je snel terug te zien bij een volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *